Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Czereśnie

edytowano czerwca 2011 w Kuchnia
Obrodziła czereśnia. Co można zrobić z dużą ilością owoców?
Najchętniej bym zamroziła, żeby potem ewentualnie przerobić z czymś (agrestem? porzeczkami?) co trochę później dojrzeje. Czy czereśnie dają się drylować drylownicą do wiśni?
Jakie robicie przetwory- kompoty, dżemy? Czy to prawda, że przetwory z czereśni są mało wyraziste w smaku i trzeba z czymś łączyć? Robicie jakieś ciasta, desery czy inne różności z czereśniami?
Najlepiej mało czasochłonne, bo czereśni dużo, ale czasu mało ;o)
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.