Ostatnio mam nowe odkrycie. Chleb na zakwasie 1kg krupczatki, szklanka żytniej, orkiszowej, slonecznika, siemienia, troche dyni, woda sól, cukier, paczka sliwek suszonych... no i do tego ser plesniowy, albo z rodzynkami zamiast sliwek i do tego serek topiony... ten ze sliwkami dobry jest tez z miesem pieczonym...
Komentarz
właśnie strzeliłam zakalca - a taką ochotę miałam na to ciasto
Cart..., prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko podobno żuje pszczoły, więc co to za filozofia zrobić zakalec z jajecznicą! :cool:
Za 15 minut wkładam... na godzinę.
Nie czy, tylko co.
Ostatnio mam nowe odkrycie. Chleb na zakwasie 1kg krupczatki, szklanka żytniej, orkiszowej, slonecznika, siemienia, troche dyni, woda sól, cukier, paczka sliwek suszonych... no i do tego ser plesniowy, albo z rodzynkami zamiast sliwek i do tego serek topiony... ten ze sliwkami dobry jest tez z miesem pieczonym...
Wyboldowane moje poprawki.
Moje dzieci twierdzą, że tata robi najlepsza na swiecie zupę.... chińską
nie mogę... jestem ubawiona po pachy!!! :bj: