Wrzucam przepis na domową czekoladkę
- pół szklanki wody
- dwie szklanki cukru (ja daję półtorej)
- 6 łyżek kakao
doprowadzić do wrzenia, wyłączyć
dodać jedną kostkę masła, poczekać aż się rozpuści i wtedy porcjami wsypywać mleko w proszku (to niebieskie 500g) i miksować aż będzie bez grudek.
Wyłożyć do naczynia wysmarowanego cienko masłem i poczekać aż zastygnie.
Można dodawać np. orzechy, rodzynki, pokruszone wafle - co kto lubi
Smacznego!
Komentarz
U nas czasem nie ma czasu zastygnąć i wciągamy łyżeczkami
Przy wykładaniu z garnka jest bardzo gęsta.
U nas później bitwa kto wyskrobuje garnek
od lat wmawiam sobie, ze najbardziej lubie gorzka czekolade i tylko taka jem :cool:
A od porodu to tyle słodyczy jem co chyba nigdy w życiu;-)
Chyba zajadam ciągle stres z ciażą zwiazany;) (taaa-grunt to sobie znaleźć wytłumaczenie)