Chciałabym pójść na pieszą pielgrzymkę z Krakowem w tym roku, ale jakoś sobie nie wyobrażam pędzić tak z torbą pełną tetry czystej i brudnej... a jednorazówki w upale? Ta opcja jest też nie do przyjęcia... więc najlepiej byłoby odpieluchować moją (obecnie 4 miesięczną) córę.
Ona niby pokazuje, niby nie. Mam taką cichą nadzieje, że jak przeczytam to "stanie się jasność".
Ma ktoś? Pożyczyć.
Komentarz
niektóre dzieci łapią trzymanie pęcherza później. Może wypróbuj nasz sposób...
Kinia moczyła nocą każdą pieluchę, ale miałam dość stert pieluch. I Kinia źle spała z mokrym kompresem w nocy. Kolacja i ostatnie picie o 18.30. Wieczorem obowiązkowe siusiu. Spać o 19.30. Pod prześcieradło podkład w razie co. A tydzień wcześniej trąbiliśmy, że Kinia nie będzie już siusiać bo jest duża, będzie miała gołą pupcię i będzie wygodniej. Gdy my - rodzice - kładziemy się spać wysadzamy Kinię na nocnik - taką półśpiącą - tuż obok łóżka ok. 23. Wysiusia się i do rana wytrzymuje bez problemu.
Oszczędność pieluch i spokojny sen dziecka. Spróbuj, może synek załapie
:-bd
ale masz skrót czy całą? jak całą to będę wdzięczna... Choć AB mnie trochę zdołowała...
postpalatum - możesz i mnie przesłać w pdf na maila? Proszę
:P
A tak poważnie, to fajny pomysł z tą pielgrzymką. Poza walorami duchowymi spełnisz zalecenie DOTLENIENIA DZIECKA w zdecydowanie wystarczającym stopniu.
Ja tez się wybiorę, jeszcze się ustala skąd i dokąd.