Jak wyżej- straciłam głos i nie wiem, co mam robić. Szukałam w necie, ale dużo jest rozbieżnych porad. Wam bardziej ufam
Jak na razie piję herbatkę lipową z miodem, psikam tantum verde (wzięłam też wczoraj aspirynę, a tu na jednej stronie wyczytałam, że właśnie nie wolno, bo można pogorszyć).
A, zrobiłam sobie też inhalację z sodą, bo żadnej soli specjalnej nie mam (a nie wiem, czy ta zwykła kuchenna może być). Szałwii nie mam w domu, a boję się wychodzić.
Pomocy!
[-O<
Komentarz
przede wszystkim - oszczędzaj głos - nie wysilaj sie na mówienie
po drugie - nawilżanie - pij duuużo wody, nawilżaj powietrze
co do środków - ja stosuję miód, sól emską (choć nie wiem czy to działa ) Tymianek i podbiał do ssania tez nawilża
słyszałam też o piciu oliwy i surowych jaj, ale nie próbowałam
:-&
Racja!
Nic gorącego, ani zimnego do picia.
i lepiej na kartkach pisz- daj się ludziom wygadać- kochać Cię będą za to
@Milagro miałaś tak wcześniej?
- bo ja straciłam kiedyś jak prosiłam Pana Boga, by mi pomógł nie krzyczeć tyle na dzieci
- generalnie po lekach i do teraz mam trochę z tym kłopotów.
Herbatka lipowa jest ok, też wywar z siemienia lnianego jest super albo mleko z siemieniem - można okrasić delikatnym miodem, oliwa pita po łżeczce tez jest do przełknięcia. Tantum verde nie i wszystko co wysusza też nie, dlatego z tą solą to tez raczej bym uważała - no ale to zależy od przyczyny oczywiście. Bo moze to angina i wystarczy się wyleczyć, wygrzać, wyleżeć ...
Kto ma jakiś sprawdzony lek na zatoki??? Oszaleję od tego bólu
U lekarza epidemia jakaś, pierwsza wolna wizyta na pojutrze NFZ żałosny ...