700 000 to nie drogo? Jak ja się cieszę , że nie mieszkam w Warszawie... Nigdy nie dorobiłabym się własnościowego mieszkania. Za taką kasę w Chojnicach wybuduje się 3 rewelacyjne domy. U nas na razie leżą fundamenty. Ściany i dach pójdą w tym roku. To tak, jakbyśmy mieli najmniejszy pokoik w tym mieszkaniu na sprzedaż w Warszawie Nie mogę... Wariactwo cenowe!
Przykład: średni dochód Francuza 2500 euro, u nasz 2500 zł. M2 w Paryżu 7500 euro u nas 7500 zł. Na 30m2 trzeba wziąć u nas 225 tys zł kredytu u Francuzów 225 tys euro. Jeżeli rata wyjdzie w okolicach 2000 zł u nas a u Francuza 2000 euro (w duzym przybliżeniu, bo u francy bedzie mniej, nize oprocentowanie w euro) to Polakowi zostanie 500 zł na życie a Francuzowi 500 euro. Owszem zycie we Francji jest droższe ale nie czterokrotnie. Droższa jest zywność, ale elektronika, odzież itp towary przemysłowe są w podobnych cenach lub niewiele droższe. Benzyna też jest droższa o 20% a nie o 300%. Jednym słowem franca za 500 euro jakoś przeżyje, Polak za 500 zł nie da rady.
skąd wziąłeś te dane o srednich dochodach? moim zdaniem większość ludzi zarabia w okolicach SMIC, więc niewiele ponad 1200. może średnią podwyższają nieliczni dużo więcej zarabiający, ale jednak proporcjonalnie do liczby ludzi wyjdzie chyba mniej.
na żoliborzu powstaje osiedle TYLKO dla rodzin katolickich, podobno taniocha, mieszkania do 140 metrów kw. mają jeszcze wolne miejsca, więcej w ostatnim warszawskim dodatku GN
na żoliborzu powstaje osiedle TYLKO dla rodzin katolickich, podobno taniocha, mieszkania do 140 metrów kw. mają jeszcze wolne miejsca, więcej w ostatnim warszawskim dodatku GN
Ja mam (znaczy się, znajomi mają) na zbyciu mieszkanie na Bródnowskiej. Też dla dzieciatych, ok.100m2 Jeśli ktoś w W-wy poszukuje lokum, mogę dopytać o szczegóły
Komentarz
Jak ja się cieszę , że nie mieszkam w Warszawie... Nigdy nie dorobiłabym się własnościowego mieszkania.
Za taką kasę w Chojnicach wybuduje się 3 rewelacyjne domy.
U nas na razie leżą fundamenty. Ściany i dach pójdą w tym roku. To tak, jakbyśmy mieli najmniejszy pokoik w tym mieszkaniu na sprzedaż w Warszawie Nie mogę... Wariactwo cenowe!
Juz sie chyba pogodzilam z tym, ze nigdy nie bedziem miec mieszkania , przy obecnych cenach.
Jednak gdybym miala duze pieniadze, to nie wiem czy nie lepiej dom...
Chciałabym spełnić prośbę doloress67 i umieścić link do domu, który Ona sprzedaje. Może kogoś zainteresuje? Doloress sama go tu umieścić nie może.
http://dom.gratka.pl/tresc/402-9130681-mazowieckie-jozefow-debinka-orla.html?kod=130116898699079382d2eb3a546e4c03
dla wielodzietnych wielki upust ( ptaszki ćwierkały) naprawdę warto się zastanowić
Gdybym miala tylko pieniadze i maz prace w Warszawie, to od reki bym kupiła to mieszkanie.
Swietnie sie tam mieszkało.
Chętnie odwiedzimy wielodzietnych, którzy je kupią !!!
W tym pokoju spałam w pierwszych tygodniach pierwszej ciazy!
Moje sie poczeło poza granicami Polski, ale wrociłam w 4/5 tc
Mi wiadomo o 1
Jeśli ktoś w W-wy poszukuje lokum, mogę dopytać o szczegóły