Sprawdziłam te krople, ale nie jest podane ile dokładnie niemowlęta powinny przyjąć
Zalecana dzienna porcja do spożycia:
Dzieci w wieku poniżej 12 lat: 5 kropli Dzieci w wieku powyżej 12 lat oraz dorośli: 10 kropli Produkt przeznaczony do stosowania u niemowląt, dzieci i dorosłych.
Czasami żadne domowe zabiegi nie pomagają i trzeba do szpitala na nawodnienie. Rok temu zaczęłam pracę na pół etatu. W pierwszym tygodniu mojej pracy złapał nas rotawirus w najgorszej postaci jakiej kiedykolwiek doznałam. Najmłodsza miała wtedy 5 lat. Poiłam ją aptecznymi płynami nawadniającymi strzykawką po jednym mililitrze co kilka minut przez całą dobę, i jak tylko w żołądku nazbierała się odpowiednia objętość to wymiotowała. Tak dzień i noc przez 4 dni. Rano szłam do pracy a opiekunka poiła dalej. Mnie, męża i starszą córkę wzięło przez jedną dobę. Po prostu nic nie jedliśmy i nie piliśmy przez 24 godziny. A młodsza niestety trafiła do szpitala a ja w pierwszym tyg. pracy musiałam wziąć zwolnienie na dziecko. No i nie popracowałam tam długo....
@Predi - ja nigdy nie miałam rota- w ogóle to u mnie jedno dziecko miało 100 lat temu - pytam wczoraj K/8lat/ masz biegunkę może? bo mi colę chciała podpić - a co to jest biegunka? ...
tak więc - COLA i DICOFLOR i jaglanka dla powstrzymania całkowitego mnie zniknięcia i dało się przeżyć
młodsza córka natomiast na biegunkę mówi wymiotka
dobra kończę ten uroczy temat - mam nadzieję, że tu zdrowi nie zaglądają ~O)
Komentarz
Zalecana dzienna porcja do spożycia:
Dzieci w wieku poniżej 12 lat: 5 kropli
Dzieci w wieku powyżej 12 lat oraz dorośli: 10 kropli
Produkt przeznaczony do stosowania u niemowląt, dzieci i dorosłych.
Rano szłam do pracy a opiekunka poiła dalej. Mnie, męża i starszą córkę wzięło przez jedną dobę. Po prostu nic nie jedliśmy i nie piliśmy przez 24 godziny.
A młodsza niestety trafiła do szpitala a ja w pierwszym tyg. pracy musiałam wziąć zwolnienie na dziecko. No i nie popracowałam tam długo....
Mnie i tak zawiadomiło i sobie myślę, co @agga chce ode mnie w tym wątku, znawcą biegunek nie jestem .
Wracaj do formy. Mam nadzieję, ze już trochę lepiej .