Postanowiłam założyć, bo czasem warto się informować wzajemnie o różnych ciekawych rzeczach, imprezach, przepisach, wyprzedażach itd. Nicht wahr?
A przecież pewnie żadna z nas nie śledzi np. wątku o wyprzedażach dzieciowych w Polsce, czy z kolei np. nie ma sensu pytać np. o skróty z Gelbes Heft w wątku niemowlakowym.
Lange Rede, kurzer Sinn, chciałam powiedzieć, że są fajne promocje w Jako-O, jeśli lubicie tę firmę. M.in. plecaki Deuter dla dzieci dużo taniej (np. kapitalne Waldfuchsy). W necie wyprzedane, ale stacjonarnie jest jeszcze spory wybór również większych plecaków (16 litrów). Waldfuchs ma 10 i jest super do przedszkola, można kupić stacjonarnie i netowo. Poza tym stacjonarnie są np. podkoszulki z eko bawełny, duńska super jakość, po całe 3-4 eur (czyli jak w H&M, ale o kilka długości lepsze). W przyszłym tygodniu mają zacząć porządnie zbijać ceny np. kurtek.
Komentarz
I sio mi z dygresjami, tu panuje Zaodrze
@Maciejka, znam Family, ale szczerze mówiąc nie jestem fanką. Jak się mojej teściowej z rzadka przypomni, że ma wnuki, to czasem coś im kupi w stylu Topolino. Wg mnie te rzeczy nie trzymają jakości, nie wiadomo, czego się spodziewać. Mogą byc ok, a mielismy juz spodnie dosłownie do pierwszego prania. Także sama unikam, bo nie lubię ryzykować. Poza tym w tych sklepach (EF) zawsze mi taką ostrą chemią jedzie, zastanawiam się, czy to nie kwestia barwników.
@Agnieszka, z drugiej ręki, to na Ebayu tego na kopki, codziennie kilka-kilkanaście się sprzedaje. Zainteresowana?
Czy to znaczy, że mogę tu czasem pisać?
;;)
Tramwajem, jadę na wojne,
w przedziale 'Nur fur Deutsche'
)
http://www.lkwrecht.de/Unfall___Tipps__und__Infos/Tipps_rund_um_das_Thema_Unfall/10_Gebote_fuer_die_Unfallregulierung