Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Absolutnie prywaciarski wątek niemieckich forumek

13»

Komentarz

• Sylwunia, na Wielkanoc chcemy jechac, bo teraz ze wzgledu na babcie staramy sie w kazde swieta. Chyba ze cos by dzialo, pracowo czy cos, ze bym wolnego nie dostala, czy maz (bo z dziecmi to na 2 dni sie nie oplaca jechac). Natomiast generalnie w planach mamy jechac. Musze sie jeszcze dowiedziec, bo mojej kolezanki dobrej siostra jest teraz u niej i bedzie wracac, na Dolny Slask. Jutro na pewno nic nie zalatwie w temacie, we wtorek albo raczej w czwartek.
  • @Sylwunia, moj maz ma w marcu do Pl jechac, wiec jesli nic by z ww opcji nie wyszlo, to to jest jakis plan zapasowy ;)
  • dzięki bardzo 

ja się odezwę soon :) i będę dręczyć dalej :D
  • Mile Dziewczeta!
    Czy moglabym Was prosic o sprawdzenie, czy szczepionka,ktora Wasze dzieci byly szczepione p. odrze (czyli) Masern - Implfstoff Merieux (Sanofi pasteur MSD) jest nadal dostepna za nasza zachodnia granica?
    Dostalam wlasnie informacje, ze zostala wycofana (lub juz jest nieprodukowana) - nosz motyla noga!
    Bede bardzo wdzieczna,
    pozdrawiam,
    kowalka
    ps. przepraszam, cos w kompie mi sie poprzestawialo i szukam polskich znakow

• Sprawdze i popytam.
  • Bardzo serdecznie dziekuje!
    K
  • jeszcze p. odrze jest szczepionka Merc&co - o nia przy okazji tez mozna zapytac, gdyby z ta Pasteura rzeczywiscie cos sie podzialo

ATTENUVAX®
    (MEASLES VIRUS VACCINE LIVE)

Merc&co
  • Kowalko, jak bylam poprzednio z mlodym u lekarza, gdzies listopad/grudzien, to taka szczepionka byla do kupienia i kosztowala (wg slow lekarza) ok. 52 eur. Jezeli jest sie ubezpieczonym na miejscu, istnieja szanse wyklocenia sie z kasa chorych o refundacje, co zreszta mialam zrobic, ale potem zapomnialam. Niemniej jako ze czeka nas badanie kontrolne, przy okazji ktorego moznaby zaszczepic, bede musiala jakos na dniach sie za sprawe zabrac. Dam znac.
  • @Sylwunia, w tym papierniku, o ktorym myslalam, maja wszystko firmy Brunnen. Mnie jakos nie powalila, chociaz kosztuje tylko 80 centow.
  • @Aga, to znów ja.
    Czy wiesz już coś może?
    k.

Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.