Sylwunia, na Wielkanoc chcemy jechac, bo teraz ze wzgledu na babcie staramy sie w kazde swieta. Chyba ze cos by dzialo, pracowo czy cos, ze bym wolnego nie dostala, czy maz (bo z dziecmi to na 2 dni sie nie oplaca jechac). Natomiast generalnie w planach mamy jechac. Musze sie jeszcze dowiedziec, bo mojej kolezanki dobrej siostra jest teraz u niej i bedzie wracac, na Dolny Slask. Jutro na pewno nic nie zalatwie w temacie, we wtorek albo raczej w czwartek.
Mile Dziewczeta! Czy moglabym Was prosic o sprawdzenie, czy szczepionka,ktora Wasze dzieci byly szczepione p. odrze (czyli) Masern - Implfstoff Merieux (Sanofi pasteur MSD) jest nadal dostepna za nasza zachodnia granica? Dostalam wlasnie informacje, ze zostala wycofana (lub juz jest nieprodukowana) - nosz motyla noga! Bede bardzo wdzieczna, pozdrawiam, kowalka ps. przepraszam, cos w kompie mi sie poprzestawialo i szukam polskich znakow
Kowalko, jak bylam poprzednio z mlodym u lekarza, gdzies listopad/grudzien, to taka szczepionka byla do kupienia i kosztowala (wg slow lekarza) ok. 52 eur. Jezeli jest sie ubezpieczonym na miejscu, istnieja szanse wyklocenia sie z kasa chorych o refundacje, co zreszta mialam zrobic, ale potem zapomnialam. Niemniej jako ze czeka nas badanie kontrolne, przy okazji ktorego moznaby zaszczepic, bede musiala jakos na dniach sie za sprawe zabrac. Dam znac.
Komentarz
Czy moglabym Was prosic o sprawdzenie, czy szczepionka,ktora Wasze dzieci byly szczepione p. odrze (czyli) Masern - Implfstoff Merieux (Sanofi pasteur MSD) jest nadal dostepna za nasza zachodnia granica?
Dostalam wlasnie informacje, ze zostala wycofana (lub juz jest nieprodukowana) - nosz motyla noga!
Bede bardzo wdzieczna,
pozdrawiam,
kowalka
ps. przepraszam, cos w kompie mi sie poprzestawialo i szukam polskich znakow
K
ATTENUVAX®
(MEASLES VIRUS VACCINE LIVE)
Merc&co
Czy wiesz już coś może?
k.