Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

O co chodzi z Thermomixem?

edytowano lipca 2012 w Ogólna
Znajomi opowiadają różne cuda, wielu się zachwyca; część rodzin które kompletnie o to byśmy nie podejrzewali - posiada i bardzo sobie chwali.

Dla mnie problematyczne są kwestie:
- ceny (amortyzacja na wiele lat, pewnie raty),
- sposobu sprzedaży (marketing bezpośredni, jak za Amwaya),
- zastosowania (paleta wydaje mi się jednak nieco ograniczona/wymagająca korekty przepisów, poprzez ograniczenia technologiczne urządzenia),
- zużycia energii (obecnie mamy kuchenkę gazową z piekarnikiem elektrycznym + ryczałt na gaz),
- ograniczona pojemność (2l)

Pozytywnie natomiast wygląda:
- szybkość przygotowania potraw,
- zachwalana trwałość (wieloletnia) i jakość wykonania,
- baza sprawdzonych przepisów,
- pewna bezobsługowość

A czy Wy macie jakieś przemyślenia i doświadczenia w tym temacie?

P.S.
Ciekaw jestem też, ile technik opisanych przez Cialdiniego zobaczę na pokazie Thermomixa, jeśli się zdecydujemy na niego pójść? (-;
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.