Mięso mielone wieprzowe albo inne plus kroję w słupki cukinię, w wiórki albo krążki cebulę, w cząstki pomidory i to duszę. Można dodać czosnek, sól ziołową, ew oliwę z oliwek. Tylko za wcześnie nie wrzucajcie cebuli, żeby się nie spaliła. Wychodzi sycące danko. Można jeść z chlebem albo z ziemniakami albo z ryżem.
@jukaa-moja ciocia robi bardzo smaczne danie z grzybami-coś jak leczo, tylko zamiast flejchu grzyby właśnie daje nie sądziłam, ze to może być takie dobrrre
Pokroić wątróbkę drobiową(1/2 kg), 2 cebule, 2 dość duże ziemniaki. Wątróbkę wrzucić na tłuszcz, trochę poddusić, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę, na małym ogniu dusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, na koniec wbić 2 roztrzepane 2 jajka.
Komentarz
Mięso mielone wieprzowe albo inne plus kroję w słupki cukinię, w wiórki albo krążki cebulę, w cząstki pomidory i to duszę. Można dodać czosnek, sól ziołową, ew oliwę z oliwek. Tylko za wcześnie nie wrzucajcie cebuli, żeby się nie spaliła. Wychodzi sycące danko. Można jeść z chlebem albo z ziemniakami albo z ryżem.
Można dodać bakłażana
nie sądziłam, ze to może być takie dobrrre
no mięso, kiełbacha
wrzucić na tłuszcz, trochę poddusić, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i cebulę, na
małym ogniu dusić do miękkości. Przyprawić solą, pieprzem, na koniec wbić 2
roztrzepane 2 jajka.