Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Jemy rybki, bo są zdrowe. TU przepisy masz gotowe :D

2»

Komentarz

  • Dorotak a może usmaż i potem w ocet w słoiki.
  • no wstępnie taki jest plan, ale czy to się nadaje? takie małe to płaciki, że mi się wydaje, że się rozlecą przy pierwszym przewracaniu na patelni. hm...
  • no wstępnie taki jest plan, ale czy to się nadaje? takie małe to płaciki, że mi się wydaje, że się rozlecą przy pierwszym przewracaniu na patelni. hm...
    nie rozlecą się jak tłuszcz dobrze nagrzejesz i dobrze obsmazysz.
  • A na świeżo takie w soli i mące się na obiad nadadzą jutro?:>

    w necie ciężko o jakieś przepisy, ości toto ma dużo, tak wygląda?
  • A na świeżo takie w soli i mące się na obiad nadadzą jutro?:>

    w necie ciężko o jakieś przepisy, ości toto ma dużo, tak wygląda?
    pewnie .ale w samej soli. 
    Bez mąki. 
    I w lodówkę.
  • No dobra, wyczytałam w necie, że te małe fileciki mają mniej ości i te zrobiłam na obiad, świeże z patelni. I było mniam.

    A te większe ciut, sprawdziłam, ości co niemiara, do octu... :D

    A Zosia już powoli sama ości wybiera i jak wyczuje w buzi to asekuracyjnie wszystko wypluwa, daje radę kobieta;-)
  • W kwestii ryb...
    Gdzieś ktoś wklejał, gdzie można kupić dobre ryby.
    Nie mogę znaleźć...
    :-S
  • Czy ktoś ma dobry sprawdzony przepis na ryby zapiekane w sosie takie jak te "pomysły z Winiar" Kiedyś kupiłam ten "pomysł" obiad wyszedł ale jak robiłam sama sos to coś mi się zważyło...:)
  • a jak robiłaś?:)
  • Ułożyłam w naczyniu żaroodpornym ryby i zalałam je mlekiem/śmietaną z  przyprawami i zaciągnięta mąką. Wyszły kluchy. Wcześniej układałam w naczyniu ryby, na to usmażona cebula i na to śmietana 12 %... i na wierzchu kluchy. Z tego pomysłu wyszły super ale jestem świadoma że ten pomysł to sama chemia.

  • to może zalać sosem beszamelowym + jakieś warzywa
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.