Czyli kilka pieczeni na jednym ogniu, w dodatku pod płaszczykiem dbania o ekologię- to charakterystyczne dla miłościwie nam panującej partii rządzącej.
Data dodania: 2011-05-16 09:24:05 ▪ Ostatnia aktualizacja: 2011-05-16 11:56:57
W piątek Sejm RP przegłosował ustawę "śmieciową". Od przyszłego roku w całej Polsce zmieni się zatem system gospodarowania odpadami komunalnymi. Pieczę nad śmieciami przejmą gminy. Twórca ustawy poseł Tadeusz Arkit z Platformy Obywatelskiej po głosowaniu był w siódmym niebie.
- Bardzo się cieszę, że ustawa przeszła taką liczbą głosów. Za było 275, a przeciw 2, wstrzymało się od głosowania 146 - mówi poseł.
Ja już teraz płacę najwięcej ze wszystkich w kamienicy, bo liczone jest od osoby, I niech mi kto wytłumaczy, ile śmieci produkuje noworode , albo miesięczne, trzyletnie dziecko
Mam mega wkurw, na Ten przepis teraz jeszcze gmina ma tym zarządzać, no przecież zarządza teraz, czyli dowalą nam jeszcze więcej, szlag!!!!
No jeśli się noworodek używa pampersów, to akurat produkuje najwięcej śmieci z całej rodziny.
A przy okazji - do kogo w stolicy można uderzyć, aby radni wybrali wariant wielodzietno-korzystny?
dzis mowili w radio ze w olsztynie chyba gmina uchwalila wariant osobowy(ok14zl osoba a 9 zl jak posortowane) zgodnie z wynikiem sondy internetowej... wiec tym bardziej prosze o zaznaczanie w linku z pierwszej strony odpowiedniej opcji
Komentarz
Czyli kilka pieczeni na jednym ogniu, w dodatku pod płaszczykiem dbania o
ekologię- to charakterystyczne dla miłościwie nam panującej partii
rządzącej.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Data dodania: 2011-05-16 09:24:05 ▪ Ostatnia aktualizacja: 2011-05-16 11:56:57
W piątek Sejm RP przegłosował ustawę "śmieciową". Od przyszłego roku
w całej Polsce zmieni się zatem system gospodarowania odpadami
komunalnymi. Pieczę nad śmieciami przejmą gminy. Twórca ustawy poseł
Tadeusz Arkit z Platformy Obywatelskiej po głosowaniu był w siódmym
niebie.
- Bardzo się cieszę, że ustawa przeszła taką liczbą głosów.
Za było 275, a przeciw 2, wstrzymało się od głosowania 146 - mówi poseł.
Tzn. czy ktoś w Łodzi usłyszy o Twoim buncie?
Czasami łatwiej "boso w świat" niż w butach do radnego i posła iść...
A przy okazji - do kogo w stolicy można uderzyć, aby radni wybrali wariant wielodzietno-korzystny?