Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Toruń (chyba inni tez mogą pomoc :) chodzi o podwyzki oplat za smieci..

2»

Komentarz

• odejdz stad szatanie :)
  • TawTaw
    edytowano grudnia 2012

Czyli kilka pieczeni na jednym ogniu, w dodatku pod płaszczykiem dbania o
    ekologię- to charakterystyczne dla miłościwie nam panującej partii
    rządzącej.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Data dodania: 2011-05-16 09:24:05 ▪ Ostatnia aktualizacja: 2011-05-16 11:56:57

W piątek Sejm RP przegłosował ustawę "śmieciową". Od przyszłego roku
    w całej Polsce zmieni się zatem system gospodarowania odpadami
    komunalnymi. Pieczę nad śmieciami przejmą gminy. Twórca ustawy poseł
    Tadeusz Arkit z Platformy Obywatelskiej po głosowaniu był w siódmym
    niebie.

- Bardzo się cieszę, że ustawa przeszła taką liczbą głosów.
    Za było 275, a przeciw 2, wstrzymało się od głosowania 146 - mówi poseł.

• M: A zrobiłaś coś w tej sprawie?
    Tzn. czy ktoś w Łodzi usłyszy o Twoim buncie?

Czasami łatwiej "boso w świat" niż w butach do radnego i posła iść...
  • Rady Okręgu i stowarzyszenia już się tym zajmują  u nas
  • M: A zrobiłaś coś w tej sprawie?
    Tzn. czy ktoś w Łodzi usłyszy o Twoim buncie?

Czasami łatwiej "boso w świat" niż w butach do radnego i posła iść...
    hehe w jakiej sprawie... ? od tego ma się właśnie posłów i radnych by w tej sprawie nic nie robic tylko zająć się filantropią
  • edytowano grudnia 2012
    Ja już teraz płacę najwięcej ze wszystkich w kamienicy, bo liczone jest od osoby,
    I niech mi kto wytłumaczy, ile śmieci produkuje noworode , albo miesięczne, trzyletnie dziecko

Mam mega wkurw, na Ten przepis teraz jeszcze gmina ma tym zarządzać, no przecież zarządza teraz, czyli dowalą nam jeszcze więcej, szlag!!!!
    No jeśli się noworodek używa pampersów, to akurat produkuje najwięcej śmieci z całej rodziny.

A przy okazji - do kogo w stolicy można uderzyć, aby radni wybrali wariant wielodzietno-korzystny?
  • dzis mowili w radio ze w olsztynie chyba gmina uchwalila wariant osobowy(ok14zl osoba a 9 zl jak posortowane) zgodnie z wynikiem sondy internetowej... wiec tym bardziej prosze o zaznaczanie w linku z pierwszej strony odpowiedniej opcji
  • U nas mala gmina, mam nadzieje, ze wójt nie zrobi czegos glupiego, bo go mieszkancy zjedza ;)
  • @Danusia: a co wynikło u nas Poznaniu? Obstają przy tej wersji z 20zł/łebka?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.