Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Zioła, ziółka, ziółeczka!

edytowano stycznia 2013 w Kuchnia
Próbowałam się dokształcić na własną rękę, ale ciężko mi cokolwiek znaleźć w całości. Podpytuję więc wielodzietnych
;)


jakich ziół i do czego używacie?
świeże czy suszone? kiedy i jak je dodawać do potraw, żeby nie straciły swoich właściwości i smaku?

My standardowo na razie lubczyk do rosołu, bazylia do pomidorów, oregano do pizzy, zioła prowansalskie do zapiekanek.
A tymianek, majeranek, czosnek niedźwiedzi, czarnuszka (to też zioło?)? itp?


proszę, podzielcie się swoim niezastąpionym doświadczeniem!

:D
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.