Przypominam o rekolekcjach u Orionistów na Polnej. Chciałam wkleić plakat, bo wydaje mi się pociągający:), ale się nie daje... Ale wisi podobno na słupach ogłoszeniowych w Kaliszu:)
Hasło z plakatu: "Jeżeli masz dość kościoła, księży; jeżeli kochasz Chrystusa - PRZYJDŹ"
Niedziela: 6:30, 8:00, 9:30, 11:00 (z udziałem dzieci), 12:30, 16:00, 18:00, 20:00
Poniedziałek, wtorek, środa: 8:00, 11:30, 16:00 (z udziałem dzieci), 18:00, 20:00
No pewnie na tych godzinach z udziałem dzieci będzie mówił trochę do dzieci. Więc też ze względu na dzieci nie powie wszystkiego, co powie na tych godzinach dla dorosłych. Ja myślę, że warto iść z dziećmi na Mszę, ale potem poświęcić się o ile to możliwe i pójść bez dzieci na taką godzinę dla dorosłych (wejść już na samą homilię:).
Myślę, że już na tej Mszy dla dzieci wyczujecie czy warto przyjść jeszcze na późniejszą godzinę i będziecie "zachęceni":)
Może uda mi się jakoś upchnąć dzieciaki i przyjść tylko z mężem. Mój dwulatek jest co chwilę miażdżony spojrzeniami starszych pań w kościele, a i tak my z mężem jesteśmy zachwyceni, że tak ostatnio grzecznie się zachowuje.
Ja sie wyposażam do kościoła w różne pierdółki, żeby najmłodsza nie rozrabiała. Notesik i ołówek, malutkie figurki. Ostatnia trójka to dziewczynki, nie pamietam czy na chłopca też to działało:)))
@matka6, pisali tu, że Ty na Drodze jesteś. Tak? Może się spotkałyśmy i o tym nie wiemy:)
Tebacha ja Cię znam z opowiesci i jesli to Ty witalas Pielgrzyma w tym roku w Kaliszu to tez Cię widzialam no a babcię to znam na pewno, tylko nie identyfikuje piszę z tableta i nie zawsze z polskimi znakami
Nie, nie witałam pielgrzyma. Mówisz o powrocie pielgrzymki z Częstochowy?Moi rodzice gdzieś tam na trasie wybiegali, ale mnie wtedy nie było. A Ty u Miłosierdzia czy na Polnej? Moja babcia to taka szalona staruszka, która mi i mojej siostrze jeszcze drinki na mieście stawia...
Komentarz
Witaj!!!
=D>
Przypominam o rekolekcjach u Orionistów na Polnej. Chciałam wkleić plakat, bo wydaje mi się pociągający:), ale się nie daje... Ale wisi podobno na słupach ogłoszeniowych w Kaliszu:)
Hasło z plakatu: "Jeżeli masz dość kościoła, księży; jeżeli kochasz Chrystusa - PRZYJDŹ"
Niedziela: 6:30, 8:00, 9:30, 11:00 (z udziałem dzieci), 12:30, 16:00, 18:00, 20:00
Poniedziałek, wtorek, środa: 8:00, 11:30, 16:00 (z udziałem dzieci), 18:00, 20:00
Prowadzący ks. Nikos Skuras
chciałabym
pochodzic
i zachecic młodych roznych
na roratach to przerabiamy
no a babcię to znam na pewno, tylko nie identyfikuje
piszę z tableta i nie zawsze z polskimi znakami