Nasz synek kończy w tym roku pod koniec października 5 lat i idzie od września do przedszkola. w 2014 powinien już iść zgodnie z przepisami do szkoły, z tym, że chcielibyśmy mu to o rok odroczyć (są ku temu podstawy wg opinii znajomej psycholog).
Jeśli by się to udało powtarzałby zerówkę.
Czy ktoś takie coś załatwiał, mamy jeszcze na to czas bo to dopiero za 1,5 roku ale chciałam się dowiedzieć jak się to robi? potrzebna jest chyba opinia z PPP? czy tu obowiązuje rejonizacja? czy mogę iść tam gdzie bym chciała?
i co dalej?
Komentarz
)
Czy wniosek o odroczenie składa się w szkole rejonowej, czy dowolnej? Do rejonowej zerówki mamy zamiar zapisać córkę tylko, gdy nie dostanie się do przedszkola, a decyzję musimy mieć przed rozpoczęciem rekrutacji.
W ogóle nie są brane pod uwagę problemy emocjonalne, socjalne. JAk sam korzysta z wc, trzyma nożyczki i kredkę, znaczy się że jest zdolny.
Cytat z tej Pani: "A dlaczego Pani syn miałby mieć lepiej niż inne dzieci?"
Mam tylko dylemat gdzie złożyć wniosek... W szkole rejonowej wg miejsca zamieszkania, wg zameldowania (100km od zamieszkania), a może u Sawickich, skoro już jest tam obecnie zapisana?
@Danka, a to..........pani jedna.
wizytę w poradni mamy w poniedziałek, dzis odebrałam z przedszkola "opinię" o moim dziecku:) Gdyby była prawdziwa to powinnam się załamać:)
Za Was trzymam kciuki.
Ale u nas wiejska szkoła, choć spora, więc może realia ciut inne niż u Was.
Aczkolwiek nie wiem jak wychodzi w testach bo nigdy nie mieliśmy. Moze wyjdzie cos co ułatwi odroczenie..