Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Menu na duże przyjęcie poza domem

2»

Komentarz

  • Maciejka możesz tą sałatkę ziemniaczaną mniej więcej po Polsku opisać?
    zbieram menu na sobotnią imprezę, a piszesz że tą sałatkę można zrobić wcześniej
  • Maciejka możesz tą sałatkę ziemniaczaną mniej więcej po Polsku opisać?
    zbieram menu na sobotnią imprezę, a piszesz że tą sałatkę można zrobić wcześniej
    Robię taką też ,ale ten ich majonez do tego jest nie do podrobienia.
  • Bridget a jaką ty robisz?
  • Bridget a jaką ty robisz?
    Całkiem prosto 
     ziemniaki ,ogórek ,cebula koperek sól pieprz i majonez.
  • ogórek kiszony?
  • tak,małosolny moze być.
  • A ziemniaki mogą być pokrojone nie w kostkę a np.talarki i te talarki na pół. 
    Taka inna jest.
  • edytowano lipca 2013
    No to probuje:
    Gotujesz nieobrane ziemniaki (okolo 1- 1,5 kg) do miekkosci, odlewasz, przelewasz zimna woda i natychmiast obierasz jak najbardziej gorace ziemnieki krojac (byle jak, w reku) w plasterki. Zalewasz goraca mieszanka: ok 200 ml bulionu (moze byc z kostki), 5 lyzek oleju, 1 lyzka musztardy, 5 lyzek octu (albo wiecej, jesli to jakis lagodny ocet, np balsamico), sol, pieprz. Do tego dodaje sie 1 pokrojona w kosteczke cebule i ok. 1/2 (albo wiecej) pokrojonego w cienkie plasterki, ale koniecznie (!!!) ze skorka ogorka wezowego. 
    Wszystko po przestudzeniu wklada sie na noc do lodowki, mozna raz, czy dwa przemieszac.
    Ziemniaki przez noc wciagaja prawie caly plyn, smaki sie mieszaja (swieza jest niedobra), pasuje dobrze do wszelkich kielbasek/ grilowanego miesa.

    Wyglada tak, mniej lub bardziej "papkowato" w zaleznosci od ziemniakow (ja lubie nawet takie bardziej rozgotowane)

  • no odważna ta sałatka :)

    @manna i jak wam wyszło przyjęcie? czy jeszcze się nie odbyło?
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.