uJa Groszek i marchewkę "zmemlałam" razem z ziemniakami żółtkami dwoma cebulką podsmażoną, ale trzeba dodać mąki jeszcze bo bez strasznie się rozwalały. Tak wyszły smaczne bez sosu
uJa Groszek i marchewkę "zmemlałam" razem z ziemniakami żółtkami dwoma cebulką podsmażoną, ale trzeba dodać mąki jeszcze bo bez strasznie się rozwalały. Tak wyszły smaczne bez sosu
wyszły pyszne bez groszku i marchewki, z całym jajkiem i odrobiną mąki właśnie dojadłam ostatniego na zimno z pomidorem dzięki za inrpicaję
Apeluję o przywrócenie do łask i do użytku codziennego słowa "postny" - słowa które jest po pierwsze polskie a nie zapożyczone, po drugie podkreśla właściwą przyczynę, sens robienia takich dań (skoro mówimy o obiedzie na piątek). Dania "wegetariańskie" są niestety często przyrządzane z innych powodów - drugorzędnych lub zupełnie niewłaściwych.
Ryby są daniem postnym, a nie vvegetariańskim (nie są jarzynami ). Fakt, że lubimy postne potravvy nie czyni ich mniej postnymi, myślę, że vvarto vv takiej sytuacji dodać post nie-spożyvvczy (vide, ten vvątek)
w ten sposob rograniczajac to u nas postny bylby suchy chleb z woda... miesa sie je duzo, ale lubimy i zupy i ryby i jajka i zapiekanki i kluchy i nalesniki..
Komentarz
Groszek i marchewkę "zmemlałam" razem z ziemniakami żółtkami dwoma cebulką podsmażoną, ale trzeba dodać mąki jeszcze bo bez strasznie się rozwalały.
Tak wyszły smaczne bez sosu
Kotlety z zielonej soczewicy, mizzeria, ziemniaki.
Rozpisze, rozpisze, ale juz nie dzis.
@Pawelk, A poradzisz sobie z skladnikami na oko?
)
Nooo.... wiesz... Tak, no, nie za dużo, ale też i tak... no... nie za mało. Wiesz. Tak akurat żeby było...
Mniam!
właśnie dojadłam ostatniego na zimno z pomidorem
dzięki za inrpicaję
Dania "wegetariańskie" są niestety często przyrządzane z innych powodów - drugorzędnych lub zupełnie niewłaściwych.
No, chyba, że ktoś ma vvłaśnie te nievvłaścivve povvody...