Ja tu kupiłam specjalna make bezglutenowa taki mix nie wiem czy jest w PL -tam jest i ryżowa i z tapioki,gryczana itd -mieszanka gluten free do ciast.W tamtym roku sama mieszalam i za bardzo była gryczana.Ta jest w smaku ok tylko ogólnie cieżko mi sie kleiło pierogi.
Mam pytanie w temacie Wielkiejnocy - znacie może przepis na dobry mazurek 3x bez? Nie chciałabym, żeby mama (na dość rygorystycznej diecie) została w święta bez wypieków. Dozwolone żółtka, ksylitol. Z nabiału tylko masło klarowane. Pszenicy lepiej unikać. Mam pewien pomysł na babkę i mazurek (jak się udadzą, to zamieszczenie tu), ale może macie dobry, sprawdzony przepis?
Komentarz
Ale przypomniałam sobie fajny przepis na ciasto:
http://www.olgasmile.com/ciasto-czekoladowe-z-maki-gryczanej.html
Robiłam już kilka razy, chyba nie bardzo da się je zepsuć, nam smakuje
http://www.olgasmile.com/keks-bezglutenowy.html
Nie chciałabym, żeby mama (na dość rygorystycznej diecie) została w święta bez wypieków.
Dozwolone żółtka, ksylitol. Z nabiału tylko masło klarowane. Pszenicy lepiej unikać. Mam pewien pomysł na babkę i mazurek (jak się udadzą, to zamieszczenie tu), ale może macie dobry, sprawdzony przepis?
Tych nie sprawdzałam, ale wszystko, co robiłam bez bez bez z tej strony było naprawdę bardzo dobre, a czasem nawet lepsze od z z z
Jak pisze całe jajko do kruchego, a Ty możesz dac tylko żółtko, to daj tylko żółtko, kruche dużo zmian wybacza.