Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Kto popiera PiS popiera socjalizm

edytowano grudnia 2013 w Polityka
http://wpolityce.pl/wydarzenia/69756-j-kaczynski-dla-tygodnika-solidarnosc-jestesmy-prosocjalni-jesli-ktos-z-naszym-programem-sie-nie-zgadza-ministrem-nie-bedzie

J. Kaczyński dla "Tygodnika Solidarność": Jesteśmy prosocjalni.
Jeśli ktoś z naszym programem się nie zgadza, ministrem nie będzie

«1

Komentarz

• znikąd nadziei ...
  • Wiesz co gwarantuje socjalizm biednym?

• znikąd nadziei ...
    Jak to nie. Ja tam zagłosuje z czystym sumieniem na RN nawet jak sie nie dostaną to i tak nie będę miał moralniaka jak bo wygraniu Lecha.
  • az mnie ciekawi  w jaka nutke zagra pray jak zobaczy watek
  • "solidna polityka prorodzinna, oznaczająca przejmowanie części kosztów wychowania dzieci przez państwo"

kto płaci ten wymaga :(

strach się bać ...
  • Po pierwsze co miał powiedzieć w tygodniku związkowym? :D To zresztą brzmi jak typowa bajkowa obiecanka:

Umowy śmieciowe będą przekształcane w umowy o pracę. W Polsce mają być wyższe płace, mieszkania, praca i solidna polityka prorodzinna, oznaczająca przejmowanie części kosztów wychowania dzieci przez państwo.

I wata cukrowa dla wszystkich.
  • Tak, tak to tylko propaganda na rzecz pozyskania głosów związkowców. W rzeczywistości Kaczor to krypto JKM ;)
  • Ale już głosowanie przeciwko becikowemu, przeciwko odpisowi od dochodowego już nie brzmi jak typowa bajkowa obiecanka.
  • O co chodzi z odpisem? Nie czytałam samego wywiadu. PiS był przeciwko odpisom. 

Ale te postulaty to przecież kampania.
  • Dajcie spokój z tym JKM, też mi się te hasła podobały jak miałam 20 lat, ale szybko dało się zauważyć, że Janusz sobie lubi pogadać i tyle, a jest odklejony od rzeczywistości.
  • edytowano grudnia 2013
    Odpis od dochodowego jest kluczową sprawą.

Żądam wprowadzenia najwyższej
    w Europie kwoty wolnej od opodatkowania na każdego członka rodziny plus
    wspólnego rozliczania się razem z dziećmi (to też są ludzie).

Socjal mnie nie interesuje jest za drogi.

Ponadto żądam zniesienia przymusu płacenia składek ZUS. Z powodu katastrofy demograficznej emerytur i tak nie dożyjemy. Płacimy głównie na resortowych emerytów.

Żądam wprowadzenia emerytury minimalnej równej dla wszystkich, którzy skończyli 65 lat. Resztę człowiek musi sobie odłożyć albo inwestując w akcje albo w dzieci. Do wyboru.

• Jeżeli dzisiaj JE Donald Tusk oświadcza, że jesteśmy absolutnym liderem
    Europy, mając tempo wzrostu 0,5%, to to tylko świadczy o gospodarce UE.
    Unia jest trupem. Pod okupacją UE Europa jest trupem. Zarówno
    demograficznym, jak i gospodarczym.

patrz: http://wmeritum.pl/korwin-mikke-ue-jest-trupem/
  • Spoko, przed poprzednimi wygranymi wyborami też obiecywali gruszki na wierzbie, a wyszło najlepsze 2 lata rządów w 20-toleciu. Natomiast nie wiem czy jest to mądre szukanie elektoratu, związkowcy i tak na nich zagłosują, a zrażają tych, co obawiają się i posądzają pis o socjalizm.
  • Na wiecu PISu działacze skupili się głównie na tym, że sami niewiele mogą bez mas i żeby te masy zapisywały się do partii... Ale wyjdzie n nich głosować, bo Marek Jurek idzie z nimi... No chyba, że sami założymy w końcu partię
  • Marek Jurek z nimi?
  • Ja i tak będę głosować na PiS, bo boję sie o utratę głosu i wolałabym, żeby rządził PiS, a nie PO-PSL.
  • Wolę żeby okradał mnie pan A, a nie pan B. Bez sensu.
  • A ja żądam rodzinnego prawa wyborczego!
    tylko kogo to obchodzi, co my sobie żądamy...
    Trzeba robić coś, co ma realne szanse powodzenia - czyli popierać polityków, którzy mają szansę coś zrobić, edukować młode pokolenie, albo przynajmniej się modlić...
  • edytowano grudnia 2013
    A ja stawiam na pracę u podstaw i głośne mówienie PRAWDY.

Patrzę na sondaże i wściekam się. Nie, nie dlatego, że PiS prowadzi. Wkurza mnie to, że nadal ponad połowa chce głosować na lewicę. PiS by móc COŚ zrobić musi mieć 3/5 mandatów poselskich, aby móc zrobić coś WIĘCEJ czyli zmienić konstytucję potrzebuje 2/3 mandatów poselskich i połowę senatorskich. Trzeba  najpierw zmienić społeczeństwo (praca u podstaw).
    W przeciwnym razie czeka nas minimalna wygrana PiS-u i powtórka z rozrywki czyli pseudo prawicowe rządy, które skończą tak jak Olszewski, ZChN, AWS, czy ostatnio koalicja PiS-LPR-Samoobrona. Potem wahadło odchyli się na lewo.

Dlatego popieram Ruch Narodowy.
  • ps. Gdyby sondaże wskazywały na poparcie dla PiSu rzędu 50-60 procent to wtedy radość działaczy byłaby zrozumiała. Obecnie ich samozadowolenie odbieram jako pychę i brak podstawowego realizmu politycznego.
  • Zgadzam się z tym: http://www.rp.pl/artykul/1072765.html

Technicznie trudne do zrealizowania, na pewno pomysłodawcy są tego świadomi.

• edytowano grudnia 2013
    A tam trudne ... w dobie komputerów? Żaden problem. Problemem jest mentalność. Kto powiedział, że wybory mają być równe? Konstytucja? To trzeba ją zmienić.

Skandalem jest, że człowiek musi płacić na emerytów a nie ma żadnych gwarancji, że kiedykolwiek państwo mu te pieniądze zwróci (vide podwyższenie wieku emerytalnego). Zresztą idea państwowej emerytury przejdzie do lamusa szybciej niż nam się wydaje. W najlepszym wypadku pozostanie jakiś substytut, zasiłek emerytalny niski i równy dla wszystkich co by z głodu nie umierali. Po prostu system jest wyraźnie niesprawiedliwy i co ważniejsze niewydolny. Bomba z opóźnionym zapłonem. Obecnie emeryci żyją kosztem pracujących. Na państwowych gwarancjach korzystają nieliczni. Przy takiej a nie innej dzietności niebawem będzie trzeba znowu podnosić wiek emerytalny lub ciąć emerytury. Matematyki nie oszukamy. Lepiej rozmontować system jednym cięciem już teraz, inaczej młode i średnie pokolenie obudzi się z ręką w nocniku.
  • Bez sensu Spioch. Po co mieć 3/5 by robic skoro mozna miec 2/5 i nic nie robic?

• 60% dla PiSu raczej by mnie martwił
  • ps. Gdyby sondaże wskazywały na poparcie dla PiSu rzędu 50-60 procent to wtedy radość działaczy byłaby zrozumiała. Obecnie ich samozadowolenie odbieram jako pychę i brak podstawowego realizmu politycznego.
    przypomne ze w 2005 mieli jako koalicja 53% ale woleli oddac władze. Dla mnie odeszli w niebyt. po co głosować na kogoś kto jak zdobedzie władze oddaje ją bo jest cięzko?
  • edytowano grudnia 2013
    @Spioch - po pierwsze, wolałabym, żeby komputerów do tego nie używać - wtedy to dopiero wałki można by robić! Po drugie, robi się z tego jakaś walka "my kontra emeryci". Nie podoba mi się to. System emerytalny w Polsce to dno, to prawda, ale nie można dać się wrobić w narrację "podli emeryci zabierają pieniądze rodzinom", bo oni te uprawnienia nabyli. Bulwersujące są specjalne przywileje pewnych grup społ. czy np. milicjantów.
  • Wolę żeby okradał mnie pan A, a nie pan B. Bez sensu.
    Nie. Wolę, żeby państwo nie wtrącało się do wychowania dzieci, żeby tvTRWAM mogła nadawać na muxie, żebyśmy nie płacili za gaz najwyższych cen w Europie, aby nie było możliwości legalizacji homozwiązków itp, itd. To wcale nie jest bezsensu. Bez sensu to Ty pleciesz, bo nie każdy jest złodziejem, jak Ci się wydaje.
    przypomne ze w 2005 mieli jako koalicja 53% ale woleli oddac władze. Dla mnie odeszli w niebyt. po co głosować na kogoś kto jak zdobedzie władze oddaje ją bo jest cięzko?
    Ale popatrz jakiego mieli koalicjanta, Giertycha Romana, że ha, ha.
  • a popatrz ile dotacji musieliby zwrócić !
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.