@Katarzyna to nie chodzi o to że młodzi głupsi. Tylko dotąd jakoś starsi wiedzieli więcej. Dziś jest tak szybki postęp że starsi w ogóle nie nadążają. Poza tym ja często się czuję jak w świecie równoległym.
Moja wypowiedź była więc swoistą autoironią.
No i dalej nie wiem w sumie czy warto:( dostajemy z pracy bony do dziwnych sklepów i wybrałam już chyba większość potrzebnych sprzętów do kuchni, nie wiem co jeszcze się może przydać. Suszarka do warzyw? ATSD na lubię rady starszych-doświadczonych
Superwposażona kuchnia, która się sypie, co nie @Katarzyna? Szkoda, że bonów do budowlanego nie dają. Ale mogę się wypsikac i patrzeć na obiektu muzealne w mojej kuchni. Swoją drogą widziałam podobne umeblowanie na muzealnej wystawie z czasów PRL Ni i szkoda, że dior nie walkuje ciasta na makaron
Nie wiem, co ma @Elunia, ale ja mam Berghoff Eclipse. Nawet dwa - mniejszy i większy. Zdaje mi się, że mają przyzwoitą relację ceny do jakości. Jestem dość zadowolona. Choć nie mogę powiedzieć, żebym ich jakoś namiętnie używała, ale do strączków i kasz bardzo się przydają. Na zupę, jak dla mojej rodziny, nawet ten 6l jest za mały.
Dziękuję. Ja do zup nie chcę, one nie gotuję się długo, kasze też. Ale do strączków potrzebuję. Zrobiło nam się w mieszkaniu ciasno i bardzo duszno. Mała śpi, to pokój zamknięty i nie ma jak wietrzyć na przestrzał. Gotowanie fasoli czy ciecierzycy jest męką. Niby malutki ogień, ale duchota wszędzie mocno odczuwalna. A gotuje się kilka godzin.
Makaronowe ciasto robię we wspaniałym Thermomixie, a reszta w maszynce Duka. Generalnie fajna jest, ale strasznie piszczy jak wałkuje. Można coś z tym zrobić?
Komentarz
ATSD na lubię rady starszych-doświadczonych
możemy wybierać za całego sklepu, ale mi się wydaje, że kuchnia najpraktyczniejsza, z resztą już sama nie mam pomysłu...
garnek na ryż! to coś nad czym warto by się zastanowić, a może jednak dior
Ni i szkoda, że dior nie walkuje ciasta na makaron
Generalnie fajna jest, ale strasznie piszczy jak wałkuje. Można coś z tym zrobić?