Róży Trzeciej w intencji naszych mężów patronuje Matka Boża Kalwaryjska - Matka Słuchająca.
Tajemnice Radosne
1.
@agnieszkamama - O trwałość naszych małżeństw i przezwyciężanie sytuacji kryzysowych.
2.
@Kotek - Aby nasi mężowie stawali się świętymi ojcami.
3.
@melisa - O ochronę umysłów naszych mężów przed kłamstwami nieprzyjaciela.
4.
@Martka - O mądrość Bożą dla mężów przy podejmowaniu każdej decyzji.
5.
@zapominajka - O wyzwolenie dusz naszych mężów ze wszystkich negatywnych emocji.
Tajemnice Światła
1.
@IDUSIA - O łaskę świadomości błędów popełnianych przez naszych mężów.
2.
@Anna78 - O uwolnienie naszych mężów ze wszystkich krępujących ich więzów.
3.
@uJa - O łaskę niezachwianej wiary dla naszych mężów.
4.
@srednia rodzinka - O siły i odwagę dla naszych mężów do bycia prawymi ludźmi.
5.
@Milamama - O łaskę wyboru przez naszych mężów prawdziwych, wierzacych przyjaciół.
Tajemnice Bolesne
2.
@Aneta - O wytrwałość w okazywaniu wzajemnej czułości i troski w naszych małżeństwach.
3.
@Hanq - O Boże błogosławieństwo dla pracy wykonywanej przez naszych mężów.
4.
@MagdaD - O Boże prowadzenie naszych mężów w rozporządzaniu finansami.
5.
@ola_g - O uwolonienie naszych mężów od niszczącego ich lęku.
Tajemnice Chwalebne
1.
@fruzia - O codzienne odnajdywanie i wypełnianie w życiu naszych mężów Bożego powołania.
2.
@Renka - O kierowanie się naszych mężów w całym życiu Bożymi piorytetami.
3.
@manka - O upodobanie Boże w słowach wypowiadanych przez naszych mężów.
4.
@Attena - O przemianę serc żon, aby stawały się dla swoich mężów źródłem prawdziwej radości i pomocy według Bożego zamysłu.
5.
@Pinia - Dziękczynna za wszystkich naszych mężów.
Dla przypomnienia - Róża Różańcowa w pigułce:
1. Róża Różańcowa jest modlitewną wspólnotą 20 osób, z których każda codziennie we własnym zakresie odmawia jedną dziesiątkę różańca. Każda osoba przez miesiąc rozważa jedną, przydzieloną jej Tajemnicę Różańca Świętego, w ten sposób codziennie odmawiamy cały różaniec. Członkowie Róży korzystają z łask, jakie mogliby otrzymać, sami odmawiając cały Różaniec.
2. Każdy członek Róży codziennie odmawia przypisaną 1 dziesiątkę różańca,
3. Każdy członek przez miesiąc rozważa tę samą Tajemnice Różańca Świętego np. Narodzenie Pana Jezusa,
4. Każdy członek modli się w jednej i tej samej intencji ustalonej w Róży.
5. Zmiana Tajemnic następuje co miesiąc, pierwszego dnia każdego miesiąca. Odmawiać należy wówczas następną - kolejną Tajemnicę.
6. Osoba odmawiająca Tajemnicę 1 Radosną, odmawia też wstęp: Wierzę w Boga Ojca, Ojcze Nasz i 3 razy Zdrowaś Mario.
Komentarz
)
Np. Zelia Martin albo Joanna Beretta Molla - bardzo kochająca męża.
Z potężnych - św. Michał Archanioł
Cieszę się, że zdążyłam do tej róży; propozycje patrona bardzo ciekawe...
:-h
Nie mogę się dłużej opierać. Ale nie znam się na różach,mogę krótkie info co i jak?
Modlę się tylko za swojego męża czy naszych z róży całej?
A takich mało w końcu modlimy się za mężów a taki patron bądź co bądź lepiej zna naturę mężczyzny,ale pasuje mi też Archanioł Michał w końcu czy każda z nas nie chciała by mieć męża walczącego jak ON w obronie wiary rodziny no i oczywiście swojej ukochanej żony.A przede wszystkim o zbawienie.
a jak komuś braknie to ja odstąpię, taka będę dobroduszna o