@MartynaN,
@Agnodike5,
@Joanka!
Dostałam broszury i mogę wysłać. Poproszę o adresy (te, których nie mam) i o informacje, ile sztuk tego potrzebujecie.
Inni - jeśli ktoś prowadzi jakąś działalność, w której styka się z ciężarnymi lub karmiącymi, to mogę Wam przesłać broszurki o karmieniu. Wydała to Fundacja Bank Mleka Kobiecego. Może żadna rewelacja, ale napisałam tam całkiem przyzwoity rozdział o fizjologii i praktyce karmienia piersią, którego się nie wstydzę (stanowi ponad połowę publikacji), a nawet chętnie się nim pochwalę ;-) Słabą stroną broszury są reklamy (niestety, materiał wydany dzięki pieniądzom sponsora :-( ale może być za darmo przez to) oraz mocno tendencyjny rozdział o odżywianiu mamy karmiącej (nie ja pisałam ;-) )
Kto chętny, niech się melduje. Kto wie, że ktoś inny z forum może być chętny, niech przywoła.
Komentarz
Ostatnio serce mi pęka, ale nie przekonam dziewczyny, urodziła w terminie ( przez cesarkę) córeczkę malusieńką- 2 kg, 48 cm,poprzedni synek ważył 3600, i nie chce karmić piersią ten swojej Calineczki, bo do pracy na zmiany idzie w lipcu!Nie musi ,ale zawiesza macierzyński, bo kasa ( która nie jest jakimś strasznym problemem u nich, nie rozumiem ).
@AleksandraB - tylko czy taka mama przeczyta, a jak nawet przeczyta, to czy ją to przekona?
Na priv. się odezwę, zwrócę za przesyłkę, oczywiście.
@Attena - kilka to ile jest?
@MartynaN - poszła paczka dziś do Ciebie.
k.