A to przepis do tego trzeba? Smaży się rybę w panierce. Dusi się włoszczyznę na podsmażonej cebuli z liściem laurowym i zielem angielskim i dodaje przecier pomidorowy. Przyprawia się tę duszninę solą, pieprzem i papryką. Układa się w naczyniu warstwami rybę i warzywa i gotowe.
spytaj @Maciejka, ja mam tylko cóś podobnego z wyprzedaży w Mango, taka, co tnie w takie kształty jak w mieszance chińskiej na ten przykład. Cieniutkie prostopadłościany.
@Dorotak - mnie zaskoczyło bardzo, że tego słowa nie ma w słowniku języka polskiego. Sprawdziłam po dyskusji z koleżanką na ten temat - ona się upierała, że nie ma takiego słowa...
Och tam, zaraz bym się zagadała w temacie o tarkowaniu, zakluczaniu drzwi lub zamykaniu na klucz, wychodzeniu na dwór albo na pole... a ryba po grecku taka dobra.
Komentarz
Smaży się rybę w panierce. Dusi się włoszczyznę na podsmażonej cebuli z liściem laurowym i zielem angielskim i dodaje przecier pomidorowy. Przyprawia się tę duszninę solą, pieprzem i papryką. Układa się w naczyniu warstwami rybę i warzywa i gotowe.
a teraz mnie naszło..;)
a warzywa kroicie,czy tarkujecie?
a niezwykla tarka to jaka?
w parowarze nie można?