Tez mogę spróbować pomoc. Nawet mamy programy. Ale potrzeba więcej informacji bo my dane psychologiczne obrabiamy. Pisze my bo razem z mężem i czesto to on jest mózgiem tej operacji.
@andora - dane są raczej medyczne, ale statystyki liczy się podobne, jak w przypadku danych psychologicznych. Jeśli mogę zapytać - z jakiego oprogramowania korzystacie? Ja mam tylko SPSS, wiem, że tam jakieś metody są do metaanaliz, ale nie mam z nimi za bardzo doświadczenia. Na początku przyszłego tygodnia mam dostać zgromadzone materiały, wtedy będę wiedzieć szczegółowo, co jest do policzenia. Jeśli pozwolicie, to wtedy podam więcej szczegółów i poproszę o jakieś konkrety w kwestii wsparcia.
My tez mamy spss. Mój mąż generalnie bardzo dobrze obsługuje ten program. Ja troche gorzej ale liczyliśmy nasze doktoraty wiec ogarniamy. Idę na priva z mailem i w razie potrzeby sluzymy pomocą
No, doktorat własny, to sobie policzyłam bez trudu. Kilka innych doktoratów, nie chwaląc się, również. Tyle, że dotychczas nie miałam do czynienia z metaanalizą, a to jednak nieco inna filozofia pracy niż z danymi bazowymi. Wiem, że nie święci garnki lepią i takich analiz jestem się w stanie nauczyć, ale czasu będę mieć niewiele, więc wolałabym, żeby mi ktoś pokazał, co najważniejsze, zamiast się samodzielnie użerać z anglojęzycznymi podręcznikami i rozkminiać wszystko krok po kroku...
Komentarz
Napisz proszę bliżej, może być priv
Na początku przyszłego tygodnia mam dostać zgromadzone materiały, wtedy będę wiedzieć szczegółowo, co jest do policzenia. Jeśli pozwolicie, to wtedy podam więcej szczegółów i poproszę o jakieś konkrety w kwestii wsparcia.
Wiem, że nie święci garnki lepią i takich analiz jestem się w stanie nauczyć, ale czasu będę mieć niewiele, więc wolałabym, żeby mi ktoś pokazał, co najważniejsze, zamiast się samodzielnie użerać z anglojęzycznymi podręcznikami i rozkminiać wszystko krok po kroku...