A widziałaś kiedyś futerko bez skóry? Wtedy się nazywa sierść, albo wełna. Ja wiem, że się mówi też "futro" na sierść porastającą zwierzę, ale to tylko w odniesieniu do sierści zintegrowanej ze zwierzęciem. Po odseparowaniu od zwierzęcia mamy albo wełnę/sierść (ogoloną, ostrzyżoną) albo futro (obdarte ze razem ze skórą). Ciekawe, czy kupując np. futro z norek ktoś miałby pomysł zapytać, czy ono jest ze skórkami, czy bez ;-)
Mój mąź zawsze cierpi bardzuiej. Mnie boli szyja, mówie mu o tym przez telefon on wraca z pracy i cały kręgosłup mu nap....la. Mnie chwyta przeziębienie , jego w ciągu kilku godzin TOTALNIE scina. Mnie boli kolano, a on po schodach chodząc narzeka!!!
I co ciekawe on nie udaje. Jak mnie zaczyna boleć głowa to mu mówie, skocz po coś przeciwbólowego, - już ci podam. - nie sobie weź zanim cię zacznie boleć bo na pewno będziesz miał gorzej.... Wtedy się śmieje, albo stwierdza że nie czuje się aż tak źle skoro żartuje. Ale zna moje spojrzenie bazyliszka gdy chwile po tym jak powiem że się źle czuje jemu się wyrwie - O ja pierdziele ale mnie głowa/ noga/ gardło boli..... -Tu moje spojrzenie- - No ale napewno nie tak jak źle się czuję jak ty, idź sie położyć.
Komentarz
Ciekawe, czy kupując np. futro z norek ktoś miałby pomysł zapytać, czy ono jest ze skórkami, czy bez ;-)
Genialne! )
Pokazałam mojemu małżonkowi - śmialiśmy się razem.
Mnie boli szyja, mówie mu o tym przez telefon on wraca z pracy i cały kręgosłup mu nap....la.
Mnie chwyta przeziębienie , jego w ciągu kilku godzin TOTALNIE scina.
Mnie boli kolano, a on po schodach chodząc narzeka!!!
I co ciekawe on nie udaje.
Jak mnie zaczyna boleć głowa to mu mówie, skocz po coś przeciwbólowego,
- już ci podam.
- nie sobie weź zanim cię zacznie boleć bo na pewno będziesz miał gorzej....
Wtedy się śmieje, albo stwierdza że nie czuje się aż tak źle skoro żartuje.
Ale zna moje spojrzenie bazyliszka gdy chwile po tym jak powiem że się źle czuje jemu się wyrwie - O ja pierdziele ale mnie głowa/ noga/ gardło boli.....
-Tu moje spojrzenie-
- No ale napewno nie tak jak źle się czuję jak ty, idź sie położyć.
https://goo.gl/images/a5ca34
to tak jak bys znala/opisala mojego meza :-(
Natomiast ja musze sie nauczyc tego spojrzenia bazyliszka !!!