Marcelina, robię mundury dla moich dziewczyn w ten sposób że doszywam kieszonki i patki do kupionych w szmateksie za dwa zł angielskich koszul szkolnych. Wyglądają identycznie. Do nich szyję zwykła granatowa spódnicę na gumce. Kupuję tylko beret.
@Monira, to uszyj mi tez Zaplace wiecej niz dwa zlote. W naszych okolicznych ciuchlandach nie widzialam takich koszul. A getry? Gdyby Babcia zyla, to by mi usztrykowala, a tak lipa.
Ok, powinnam się do stycznia wyrobić. Chyba żartujesz że coś za to wezmę. Tylko muszę w wolnym czasie jakiś szmateks odwiedzić. Szkoda kasy na te mundury, są horrendalnie drogie. Podkolanówki też w szmateksie, angielskie - szkolne. Napisz mi tylko na kiedy dokładnie potrzebujesz.
Mam do sprzedania spodnie wilczkowe, ale chyba na następny sezon bo krótkie. Kupowane na harcerza (na metce rozmiar 152/72), w rzeczywistości dużo mniejsze (pasowały na córkę noszącą rozmiar 134/140). Sprzedam za 30 zł, czyli mniej niż połowę ceny z Carricka (65 zł) plus wysyłka. W Krakowie odbiór osobisty.
Komu 158 mundurek ZHR: bluza długi rękaw i krótkie spodenki, z naszywka "zhr" nad kieszonką , krzyż, chusta czarna z białym rantem, getry czarne Wszystko używane ok. roku
Komentarz
A getry? Gdyby Babcia zyla, to by mi usztrykowala, a tak lipa.
Wieki sie nie widzialysmy, tak w ogole.
sprawdzę w domu dokładnie stan i rozmiar bo z pamięci piszę
u nas nie ma zuchów chłopców to nie wiem jakie nosza
bo dziewczynki taki sam mundurek-zuchenki i harcerki
tylko beret inny
@babka4, a możesz mi pomierzyć ten mundurek? i cenę dać? dałabyś radę zdjęcie zrobić i przesłać?
patrzę w necie, że obecna bluza ZHR jest dedykowana zarówno dla harcerzy, jak i dla zuchów, więc chyba może być - dopytam druha
Osoba 152 może nosić
Komu 158 mundurek ZHR: bluza długi rękaw i krótkie spodenki, z naszywka "zhr" nad kieszonką , krzyż, chusta czarna z białym rantem, getry czarne
Wszystko używane ok. roku