Spodziewam sie gosci w drugi dzień świąt. Z naszą rodziną bedzie as okolo14 osób. Osoby ktore przychodzą lubią schab pieczony np ze sliwką. .....a ja nie potrafie tego zrobic, bo zawsze wychodzi twardy i suchy. Ogolnie nie jestem znawczynią pieczenia mięs. Mozecie poratowac jakimis przepisami, z ktorych wychodzi mięciutkie, delikatne mięsko ?
My jemy mało wieprzowiny i wołowiny wiec ja nie w temacie. Krolik, indyki itp to bardziej nasze klimaty.
Komentarz
Znow. Kolejny gadzet. A ja nawet na to mieso nie mam... Ech. A schabik ze sliwka bym zjadla!
http://allegro.pl/show_item.php?item=4899917385
cena kusząca
wzięłabym rodzicom na prezent
http://allegro.pl/show_item.php?item=4899917385
nie wiem, na czym polega różnica :-(
A schab mocze w mleku i cebuli, przepis Gesslerowej, jest baaardzo delikatny, pachnacy, polecam. Aha, moczyc bez soli.
@Skatarzyna, podaj mi jak w tym piec schabik i inne mięsa. Nie dodaje sie nic wody i tłuszczu????? Sprobuje zamarynowac ten schab w zalewie a potem do granka ( jak dojdzie do świąt) i super !!!
Ja robie na bardzo duzej silikonowej blaszce do tart. Musze zmienic proporcje zeby wyszlo.
wysylam zdjecie tylko- zebys wiedziala jak to wygląda.
i po moczeniu dopiero kroicie i nadziewacie śliwką czy przed?
pochwalić się komu wychodzi!
*przez te wszystkie wątki kulinarne uznalam,ze skoro nigdzie nie jedziemy to jednak za mało dla moich żarłoków chyba chcę zrobić...