i jeszcze, za radą Forumowej Pani Doktor - większym kawałkom mięsa funduję zastrzyki z zalewy - równomierniej sie marynują, taką wielką strzykawę z wielkimi igłami nabyłam i się wyżywam
@Dorotak przynajmniej dobę, można dłużej. Mleko słodkie, cebula byle jak pociachana i schab do tego. Po określonym czasie wyjąć, osuszyc, natrzec ziołami, solą, czosnkiem, oliwa,może polezec tak przez noc.
Mikołaja naszego Chrzest Św był w czasie Paschy, po nocnej liturgii, wyszliśmy z kościoła prosto w śnieg:) dzieci od razu lepily sniezki i senność minęła:-)
Komentarz
Hm. Bede miec kase na mieso pewnie we wt dopiero, potrzebuje szybkiego przepisu...
Podaj gościom to, co Tobie dobrze wychodzi. Chyba nie przychodzą z zamówieniem.
Ale lodowke mam, taka piekna, ze zal nie korzystac. Co nie, @Agnicha?:-D