Ideę uświęcania się w pracach dnia codziennego najlepiej mają rozpracowaną w Opus Dei. Ale jak się dobrze wsłuchać, to księża FSSPX też do tego zachęcają.
No tak zdecydowanie za mało bylam formowana przed i za mało po i jeszcze mialam ojca 10lat za granica ktory mi przysylal listy i kartki ze jestem księżniczką A teraz mam być szczesliwa ze skrobie co dzien te warzywa do zupy Ale skrobie w sukienkach może mnie do nieba przepuszcza B-)
Z tytulu watka to u nas na co dzien rodzinna modlitwa rano i wieczorem. Litania plus 10tkA różańca..lub caly rozaniec.Aniol pański o wlasciwej porze dnia. Dzieci maja czytane zywoty swietych i inne pobozne historie. Modlitwa przed posiłkiem. No i sa nauczone zeby wszelkie bóle i smutki ofiarowac za dusze czysccowe.
Rano u nas jest krotka modlitwa. Z dwojka starszych bo mlodsze śpią. Potem te starsze jada do szkoly gdzie dzien również zaczynaja modlitwą. Ostatnio maz wyczytal ze modlitwa powinna trwac łącznie 2,5godz. dziennie. Ja sie modle czesto w myslach dłużej zeby kogos nie zamordowac.
Komentarz
A teraz mam być szczesliwa ze skrobie co dzien te warzywa do zupy
Ale skrobie w sukienkach może mnie do nieba przepuszcza B-)
Dzieci maja czytane zywoty swietych i inne pobozne historie.
Modlitwa przed posiłkiem.
No i sa nauczone zeby wszelkie bóle i smutki ofiarowac za dusze czysccowe.
Potem te starsze jada do szkoly gdzie dzien również zaczynaja modlitwą.
Ostatnio maz wyczytal ze modlitwa powinna trwac łącznie 2,5godz. dziennie.
Ja sie modle czesto w myslach dłużej zeby kogos nie zamordowac.
Moja córcia zachęciła się do czytania Biblii, czyta i rysuje już drugi dzień.