@Joanna9, ale - o ile rozumiem - @mamababcia miała na myśli to, że klikanie dla Amelki zwieńczone było powodzeniem i przez jakiś czas nie było DLA kogo (czyli komu) klikać! (Ach, ten jazyk polski!). Nie, że nikt nie klika! Czy nie tak, @mamababcia?
@Skatarzyna, @Kobieta, @PaniWiosna, @madzikg, nie, nie musi się chwalić, ale JEŚLI da znać, że kliknął, wątek idzie w górę, czyż nie? Stąd z dwojga 'złego' niechwalącego, niektórzy się jednak "chwalą". A gdyby się choć czasem "chwalili" Ci, którzy się nie chwalą, to by nie "musieli" się chwalić Ci, którzy częściej się "chwalą". . Tak że, ten tego, chwalimy się!!!
@Joanna9, ale - o ile rozumiem - @mamababcia miała na myśli to, że klikanie dla Amelki zwieńczone było powodzeniem i przez jakiś czas nie było DLA kogo (czyli komu) klikać! (Ach, ten jazyk polski!). Nie, że nikt nie klika! Czy nie tak, @mamababcia?
tak mnie naszła myśl w związku z powyższym
jedno zdanie, dwa znaczenia. Jak niewiele trzeba żeby wyszło nieporozumienie
@Joanna9, dokładnie!!! Ja też w pierwszej chwili pomyślałam, że chodzi o to, że nikt nie klika, ale klikam, a tu nie ma... komu ;-). I dopiero wtedy zrozumiałam, o so cho ;-).
Baaaaardzo trzeba uważać, żeby komuś nie zrobić krzywdy własną interpretacją faktów. Baaaaaardzo. W słowie pisanym tym bardziej, bo to jest TYLKO słowo pisane - nie ma mimiki, nie ma intonacji...
Tak @Rien, masz rację. Odpowiedziałam mamiebabci tak, bo:1 - źle zrozumiałam, 2 - kiedyś była refleksja, że gdyby wszyscy czytający forum klikali, szybciej kapały by te złotówki.
Myślę, że nie jeden konflikt na forum miał źródło w takich dwuznacznościach.
Tylko macie świadomość, że te złotówki lecą głównie przez konkretne wpłaty a nie klikanie? Jedno odsłonięcie obrazka to 10 groszy, czyli kliknąć musi 225 osób, a na 1 zł 2250. Nie piszę tego żeby zdemotywować, raczej, żeby zachęcić bo w ilości siła
@Rien , dzięki za dobre tłumaczenie. Uświadomiłaś mi, że moja Pani Polonistka w ogólniaku bardzo skutecznie wytępiła to białostockie "dla". Ono tu było potrzebne.
Komentarz
klik
Każdy kto kliknie musi się tym chwalić?
Czy nie tak, @mamababcia?
@Skatarzyna, @Kobieta, @PaniWiosna, @madzikg, nie, nie musi się chwalić, ale JEŚLI da znać, że kliknął, wątek idzie w górę, czyż nie? Stąd z dwojga 'złego' niechwalącego, niektórzy się jednak "chwalą". A gdyby się choć czasem "chwalili" Ci, którzy się nie chwalą, to by nie "musieli" się chwalić Ci, którzy częściej się "chwalą". . Tak że, ten tego, chwalimy się!!!
Baaaaardzo trzeba uważać, żeby komuś nie zrobić krzywdy własną interpretacją faktów. Baaaaaardzo. W słowie pisanym tym bardziej, bo to jest TYLKO słowo pisane - nie ma mimiki, nie ma intonacji...
Nie piszę tego żeby zdemotywować, raczej, żeby zachęcić bo w ilości siła
Na dole zalinkowanej strony pokazane są wpłaty na dobry klik.