chodzi mi o piekarniki itp
mam w kuchence piekarnik elektryczny i tu kłopot bo jeśli mogę wstawić 2-3 blachy to super bo wykorzystam ciepło .
Ale co jeśli mam upiec blaszkę np 20 na 20 cm , no i właśnie nie wiem w czym jak rozwiązać ten problem bo toż to prądu mój piekarnik zeżre mnóstwo proszę o rady i dziękuję
Komentarz
Ja piekę w elektrycznym. Nie liczę, ile za prąd wychodzi, ale też piekarnik zawsze jest pełny. Co najmniej jednak duża blacha.
Mieszkalam kiedys bez piekarnika, prodiza uzywalam, teraz mamy wieksze mieszkanie, piekarnik, a rachunki za prad podobne.
Czasem piekę tylko jedną małą blaszkę bezglutenowego chleba dla synka.
Za to uwielbiam piec pizze, pieke wtedy 4 blaszki, 3 duze i jedną wielką dolaczona do piekarnika i jemy pizzę na obiad, Mąż bierze do pracy i b drugi dzien tez jemy pizzę.
Kusi mnie, żeby słone ze słodkim też piec razem. Jednak to już chyba byłoby przegięcie... Próbował ktoś? Da się bez przenikania smaków/zapachów? Z tym, że żadnych rękawów i innych plastików w pieczeniu nie toleruję...
Ktoś ma jakieś opinie
Reklamuje fajny kanał na YouTube jest pokazane jak zrobić chleb drożdżowy ,
1 skórka na chlebie była chrupiąca ale nie twarda że nie da się ukrócić tego chleba
2 zeby chleb był smaczny jak kupczy
3 nie było zakalca i innych historii