@Nika76: ".... nie wiesz? Będzie jeszcze bogatszy "kraj" "
Nie o to chodzi jaki skutek to przyniesie, tylko jak technicznie zamierzają to zrobić. Chyba że chodzi o atmosferę strachu by każdy się bał nawet posądzenia o "mowę nienawiści".
@Nika76: ".... nie wiesz? Będzie jeszcze bogatszy "kraj" "
Nie o to chodzi jaki skutek to przyniesie, tylko jak technicznie zamierzają to zrobić. Chyba że chodzi o atmosferę strachu by każdy się bał nawet posądzenia o "mowę nienawiści".
@malagala chyba "oficjalnego" szacunku nie ma, ale faktem jest, że liczba obecnych we wszystkich oficjalnych punktach znacznie, często wielokrotnie, przekraczała liczbę zarejestrowanych (150 000), a miejsc nie zgłoszonych było mnóstwo. My np. byliśmy u salezjanow w Reptach Śląskich i 60 osób się modliliśmy. Przez transmisję w Radiu Maryja też wielu indywidualnie się włączyło.
a ja jestem zaskoczona, że wśród krytyków akcji jest także ksiądz ... Ksiądz Lemański skrytykował na swoim fb - Nowoczesna już podchwyciła, że ten ksiądz skrytykował akcję i promują jego wypowiedź
Koleżanka jest zaskoczona, że jeden z głównych lewaków wśród księży krytykował akcję? Ja byłbym zaskoczony, gdyby ją poparł. Znaczyłoby, że z akcją coś nie teges, albo "ksiądz" zaczął być wierzący.
Tak jestem zaskoczona - akcja jest prosta i ma proste, jasne cele - spodziewałam się naiwnie, że krytycy tą akcję po prostu przemilczą lub będą umniejszać liczbę uczestników ale nie że będą uderzać w cel akcji
Po ludzku rozumiem, ale po duchowemu, jest dokładnie odwrotnie - akcja jest dobra, nikomu nie przeszkadza, nie jest wymierzona w nikogo - i właśnie dlatego jest atakowana, ośmieszana, przypisywane jej są najgorsze, w tym zupełnie absurdalne intencje. Mimo że na logikę akcja nie przeszkadza nikomu a spotkała się z reakcją wścieku jak diabeł na wodę święconą, i to nawet wśród księży (nie od dziś wiadomo kim niektórzy z nich są) - to jasny dowód że to akcja dobra, właściwa i słuszna. Podobne reakcje budziła Krucjata Różańcowa za Ojczyznę, Intronizacja Chrystusa, i tego typu. Komu to przeszkadza? Ano temu na dole i jego sługom. Na szczęscie niewiele poza ujadaniem mogą. Mamy silniejszego sojusznika:)
owoce będą:) Sama akcja już jest owocem - przypominam o ubiegłorocznej Intronizacji. Ta zaś z kolei jest owocem Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę odpalonej w 2011. Nie wiem co to będzie, ale Austriacy wymodlili sobie wyprowadzenie wojsk radzieckich w 1954, a Filipińczycy upadek reżimu Marcosa w 1986r. Swoją Krucjatę mieli Węgrzy, jak się okazało, na trwale odsunęli komunistów od władzy, a zobaczymy co dalej. U nas chyba dopiero się zaczyna.
Dla mnie to fejk, kolejny łańcuszek. Taki sam jak prośba za 22 chrześcijańskich misjonarzy którzy umierają ileś lat - raz w Afgainstanie, raz w Korei albo za chrześcijan z jakiegoś nieistniejącego stanu w Indiach. Zastanawiam się tylko co ktoś z tego ma, że ludzie będą to przesyłać dalej? SPAM? Kasa?
Komentarz
https://polskaniepodlegla.pl/magazyn-patriotyczny/item/8769-jedyna-parafia-w-polsce-do-ktorej-podczas-ii-wojny-swiatowej-nie-dotarli-niemcy#.WdPdhZAdRmM.facebook
Czy jest jakiś reportaż o przebiegu akcji? Miało być milion osób, udało się?
Mimo że na logikę akcja nie przeszkadza nikomu a spotkała się z reakcją wścieku jak diabeł na wodę święconą, i to nawet wśród księży (nie od dziś wiadomo kim niektórzy z nich są) - to jasny dowód że to akcja dobra, właściwa i słuszna.
Podobne reakcje budziła Krucjata Różańcowa za Ojczyznę, Intronizacja Chrystusa, i tego typu. Komu to przeszkadza? Ano temu na dole i jego sługom.
Na szczęscie niewiele poza ujadaniem mogą. Mamy silniejszego sojusznika:)
niesamowity zbieg okoliczności
Sama akcja już jest owocem - przypominam o ubiegłorocznej Intronizacji.
Ta zaś z kolei jest owocem Krucjaty Różańcowej za Ojczyznę odpalonej w 2011.
Nie wiem co to będzie, ale Austriacy wymodlili sobie wyprowadzenie wojsk radzieckich w 1954, a Filipińczycy upadek reżimu Marcosa w 1986r. Swoją Krucjatę mieli Węgrzy, jak się okazało, na trwale odsunęli komunistów od władzy, a zobaczymy co dalej.
U nas chyba dopiero się zaczyna.
Zachęcam, dołączcie!
Zastanawiam się tylko co ktoś z tego ma, że ludzie będą to przesyłać dalej? SPAM? Kasa?
To prawda
Zwłaszcza, że...
http://www.aiasm.it/evento-recitiamo-il-santo-rosario-venerd-13-ottobre-74.html
info jednak sprawdzone.
można przeczytać że mają wyrazistą intencję.
Pozdrawiam.
Akurat 100 rocznica Cudu Słońca, więc chyba nie ma lepszej okazji by iść na nabożeństwo różańcowe do kościoła.
STARTUJEMY!!!
Świadectwo Maćka: