no i czeka mnie kolejna wycieczka do Lublina a potem do Łodzi
Dostała się? Pytam się, bo interesują mnie progi i cały proces rekrutacji na medycynę; moja będzie startować w przyszłym roku.
zajrzyj na namedycyne.eu lub e-medycyna.eu
Patrzyłam i progi tam są. Dlatego jestem zaskoczona Twoimi wedrowkami po różnych miastach; myślałam, że znając progi i wyniki dziecka, zawozisz papiery tam, gdzie się dostało.
Przy pierwszym rozdaniu dziecko może nie dostać się na żadną uczelnię gdyż kandydaci aplikują do kilku, kilkunastu a nawet dwudziestu uczelni. Najlepsi dostają się do kilku uczelni, wybierają jedną i zwalniają pozostałe. Po tygodniu plus/minus kilku dniach ogłaszane są kolejne listy przyjętych. Masz trzy dni na dostarczenie papierów. Jeśli za kolejny tydzień zwolni się miejsce w kolejnej uczelni musisz wyciągnąć papiery z pierwszej do której się dziecko dostało i zawozisz do kolejnej. Jeśli dziecko jest w kraju to nie ma problemu, dziecko zwiedza kraj. Jeśli dziecko wyjechało do pracy za granicę to wycieczki spadają na osobę upoważnioną czyli np. rodzica. Dodatkową trudnością są różne wymagania biurokratyczne w zależności od uczelni.
Spioch, brzmi to generalnie strasznie. Trzymam kciuki za jak najpomyślniejsze dla Was rozwiązania.
do 20 września rekrutacja dodatkowa do naszego UMK ale na dziwne kierunki typu komparytystyka, kongwinistyka itp
syn wybrał Rachunkowośc na płatym WSB, tam wysoki poziom, dużo przedmiotów praktykę ma zapewnioną u męża, juz ksiegował pomagając w biurze :-) mam nadzięję że mu się spodoba
eh, ja też bym chętnie postudiowała, ale teraz absolutnie nie mogę dodać sobie nic dodatkowego na głowę i tak już prawie nie sypiam bo nie mam kiedy:( za rok się uspokoi to może zrealizuję swoje marzenia
Komentarz
syn wybrał Rachunkowośc na płatym WSB, tam wysoki poziom, dużo przedmiotów
praktykę ma zapewnioną u męża, juz ksiegował pomagając w biurze :-)
mam nadzięję że mu się spodoba
siły fizyczne już nie te, wysiedzieć na wykładach z chorym kolanem i kręgosłupem bym nie dała rady
poczekam za 12 lat na uniwerek trzeciego wieku się zapiszę o !