Bo akurat tu większość to ludzie, którzy są pewni że, nie człowieka mamy potępiać a czyn, grzech zło. Co do powołania księdza i wszystkich to wiadomo też ze złemu najlepiej wyjdzie gdy kapłana przejmie na swoją stronę. Po prostu zgubi w ten sposob ludzi z parafii itd. A tu to będę nudna może większość się modli za kapłanów.
Ale ten ksiądz nie stał się chyba homoseksualistą w trakcie bycia księdzem, tylko był nim zawsze. Nie wiem czemu chciał zostać księdzem, może właśnie po to by uciec od swojej orientacji. Jak widać popełnił wielki błąd. Ale ze zdrada?
Homoseksualistow nie mozna przyjmowac do seminarium- dopuszczac do swiecen kaplanskich. Tylko normalnych mezczyzn o prawidlowej orientacji. Nie wiem.czy on to zatail, czy nie spowiadal sie z tego ale prawdopodobnie przyjal sakrament swietokradczo.
Może po to, by uciec, a może po to żeby mieć lepszy dostęp. Wiadomo że środowisko jednolite, nie koedukacyjne. I młodzi ludzie zmagający się z celibatem. Równie dobrze mógł liczyć na łatwy łup...a jak się przeliczył, to z fochem zrezygnował.
A to ciekawe ze wysnuwasz takie przypuszczenia, bo to samo mówi się o księżach pedofilach - ze zostali księżmi, bo liczyli na łatwy łup w hermetycznym i specyficznym środowisku z łatwym dostępem do ministrantów i innych dzieci.
"bo to samo mówi się o księżach pedofilach - ze zostali księżmi, bo liczyli na łatwy łup w hermetycznym i specyficznym środowisku z łatwym dostępem do ministrantów i innych dzieci." ---------------- Mów ściślej, że lewicowi propagandyści tak mówią, a nie , że "mówi się"
"bo to samo mówi się o księżach pedofilach - ze zostali księżmi, bo liczyli na łatwy łup w hermetycznym i specyficznym środowisku z łatwym dostępem do ministrantów i innych dzieci." ---------------- Mów ściślej, że lewicowi propagandyści tak mówią, a nie , że "mówi się"
Nie mam na myśli żadnych lewicowych polityków ani dziennikarzy. Wielokrotnie słyszałam taka opinie od naprawdę bardzo różnych ludzi. Po co koniecznie chcesz przyczepić komuś etykietkę?
Oczywiście że tak, ta cała pedofilia wśród księży to też tylko wymysł lewaków
Komentarz
Co do powołania księdza i wszystkich to wiadomo też ze złemu najlepiej wyjdzie gdy kapłana przejmie na swoją stronę.
Po prostu zgubi w ten sposob ludzi z parafii itd.
A tu to będę nudna może większość się modli za kapłanów.
----------------
Mów ściślej, że lewicowi propagandyści tak mówią, a nie , że "mówi się"
O 21 idziemy na Apel.
Nasza najmlodsza spiewać będzie.