@Dorotak, to świetnie. Ponad 10 lat temu, gdy odchodziłam z zawodu, etat w liceum w dużym mieście był niemal cudem dla młodej dziewczyny po studiach. Wszyscy sądzili, że byłam ustawiona Nie byłam, po prostu zadzwonili do swojej byłej uczennicy, choć nie absolwentki. A że nawet po podwyżce pensje będą nie takie, to fakt. Ale za poprzedniej władzy lepiej nie było ani trochę.
Zatrważające jest to, że po stylu pisania i dokopywania innym mogę strzelać w ciemno kto jest z pokolenia gimnazjum a kto z przed. Bardzo rzadko się mylę. I mimo, że moja córka wpadła w kocioł podwójnego rocznika i zaliczyła gimnazjum jestem i byłam całym sercem za likwidacją tego twora.
Polly,mi tam w tym temacie władza zwisa. Reforma była przeprowadzona źle i to jest dla mnie fakt. Tak jak faktem było, że prowadzenie do szkół wszystkich 6 latkow to porażka. Serio nie trzeba stać po lewej albo prawej stronie barykady, żeby coś ocenić.
@Dorotak, masz rację. Kierowałam się tematem a nie twoimi wypowiedziami. Natomiast jesli jest wiecej etatów wolnych niż kiedyś to jest fakt. Dla mnie na plus.
Komentarz
Bardzo rzadko się mylę. I mimo, że moja córka wpadła w kocioł podwójnego rocznika i zaliczyła gimnazjum jestem i byłam całym sercem za likwidacją tego twora.
Reforma była przeprowadzona źle i to jest dla mnie fakt. Tak jak faktem było, że prowadzenie do szkół wszystkich 6 latkow to porażka. Serio nie trzeba stać po lewej albo prawej stronie barykady, żeby coś ocenić.