Dzień dobry Chciałabym skorzystać ze starych znajomości i rozpytać, czy znacie szkoły (podstawowe), które wspierają swoich uczniów ED, refundując niektóre nakłady na naukę - np. języki obce, basen etc.?
Chyba ciągle Moracz. My już w MMS, więc nie wiem na pewno.
My z kolei od zawsze w MMS, ale im starsi uczniowie, tym więcej mam uwag. Powiadają, że lepsze jest wrogiem dobrego... Niełatwo mi zostawić to, co znam, choć przestaje mi to odpowiadać.
Ci, którzy byli/są w Moraczu czy Salomonie - chcielibyście skreślić parę słów, jak wygląda stosunek szkoły do ucznia? Jak wyglądają egzaminy, jak współpraca szkoły z rodzinami ED? Szczerze będę wdzięczna.
My się pożegnaliśmy z MMS. To już nie jest to, co było.
Czyli to nie moje tylko subiektywne odczucia... Przed Sokratesem powstrzymuje mnie tylko fakt, że jesteśmy z Małopolski. Oni są tylko w Wawie i Kole, prawda? Dziesięć podwójnych egzaminów w Warszawie - obawiam się, że tego nie zrekompensuje żadna refundacja W Koszarawie można było za niewielkie grosze przenocować... Wy jesteście z Mazowsza?
@Skatarzyna, my też mamy coraz więcej wątpliwości co do MMS... A tak na marginesie: publikacje na moznainaczej.edu.pl zaczęliśmy mijać szerokim łukiem... "Wysokich Obcasów" nie czytujemy, więc i z tego zrezygnujemy.
@Skatarzyna, miałabyś czas porozmawiać ze mną jutro na telefon? Jeśli nie masz nic przeciwko, prześlij, proszę, numer na priv. W ciągu kilku dni muszę podjąć radykalne decyzje, chętnie wypytałabym Cię o szczegóły...
My Benedykt (kiedyś Salomon). Szkoła Drohiczyn i Sulejówek. Ja zadowolona, wspierają finansowo warsztaty przeróżne, w tym te co piszesz... Ale my tylko w SP, liceum już stacjonarnie na miejscu. Obawiam się, że w liceum wsparcie finansowe zdecydowanie mniejsze.
Komentarz
Sawiccy mają liceum we Wrocławiu.
Sokrates. Może nie idealnie, ale nie znamy nic lepszego. Ma nowiutkie liceum. 1 i 2 pi podstawowej. W drugiej klasie tylko mój Wojtek i dyrektorówna.
A tak na marginesie: publikacje na moznainaczej.edu.pl zaczęliśmy mijać szerokim łukiem... "Wysokich Obcasów" nie czytujemy, więc i z tego zrezygnujemy.