Podobno pod koniec września TVN24 ma zakończyć nadawanie, przynajmniej na polskiej koncesji
Co o tym sądzicie? Ja mimo swoich uwag do tej telewizji, jestem jednak za wolnością mediów.
Za największy ich plus uważam punktowanie rządu, cała reszta różnie, czasami powiedzą coś ciekawego, ale często potrafią manipulować.
Komentarz
Zgadzam się z Ziemkiewiczem, że to nie są dziennikarze, tylko kłamliwi propagandyści. Jeżeli ich pozbawią koncesji, to będzie to uzasadnione.
TVP Info oglądam rzadko, bo brakuje mi czasu; wiem dobrze, co usłyszę. Przeciwnika oglądam, żeby wiedzieć co tam u nich na topie.
W TVP nie znajduję propagandy, co najwyżej walkę z oszczerstwami rzucanymi przez opozycję.
Wydaje mi się, że ludziska traktują jako propagandę, prezentowanie sukcesów rządu.
Ja uważam to za zwyczajną informację, bardzo potrzebną w czasie, gdy druga strona nie ustaje w wylewaniu kubłów pomyj.
W telewizji publicznej rząd jest chwalony, pokazuje się tylko osiągnięcia, natomiast w stacjach prywatnych praktycznie krytyki nie słychać.
Czasami w mediach prasowych dowiemy się, że Niemcy ubożeją, że nie stać ich na ogrzewanie, że bezrobocie sukcesywnie rośnie, itp.