Michałek urodził się zdrowy, ma jedną malutką wadę wrodzoną ale to nie ma wpływu na jego życie. Nie mamy totalnie żadnej pomocy przy dzieciach więc po narodzinach 5 maluszka gdzie różnica między nim a poprzednim była mała, zwyczajnie zabrakło mi czasu na forum
Ja nie mam ochoty na 4xnie. Raczej dam tak dla podwyższenia wieku emerytalnego. Mam poczucie, że ten wiek i tak będzie się podnosił. Natomiast w sprawie relokacji wynik referendum może mieć znaczenie jako forma nacisku na Brukselę.
Kobiety pracują dłużej i tak, i tak. Dziś byłam w poradni chirurgicznej. Zabieg wykonała pani doktor, która obchodziła 70 urodziny rok temu. Bardzo sprawnie.
Mnie uczyli, że nie na wszystkie pytania zawsze trzeba odpowiadać.
nie trzeba, ale na niektóre warto odpowiedzieć. Tym bardziej że czasem pytanie jest ukryte. Np teraz w referendum będzie pytanie - czy chcesz aby tabuny Murzynów wyobracały ci żonę i córki, a ty zebys na nich pracował. Tylko jest po prostu w wersji ugrzecznionej - czy chcesz przyjąć imigrantów.
Na taki sposób myślenia liczyli też komuniści w 1946.
Szkoda, że ludzie tak mało znają historię, że dają się ogłupiać takimi tekstami.
Porównywanie tamtego referendum z obecnym ma taki sens jak porównywanie Tuska z Hitlerem.
Dla mniej zorientowanych ludzie w tamtym referendum odpowiadali zupełnie inaczej niż chciała władza, bo treść była sprzeczna z interesem kraju. Referendum zostało więc sfałszowane.
Ja tam widzę podobieństwa. I dlatego wziąłem udział w referendum. Z tym że uważam że na obecnym referendum chciała skorzystać nie tylko władza, ale także opozycja. I dlatego też, bardzo chciałbym, aby to referendum było ważne.
Oczywiście chciałbym pracować do końca życia. W miłej atmosferze. I być w dobrym zdrowiu. I tego oczekuje od polityków, że mi tego zdrowia zbyt dużo nie zabiorą. Bardzo mi się podoba takie podejście do tego jednego pytania w referendum. Dzięki temu mogłem raz odpowiedzieć na tak
@beatak , ale dlaczego nie? Skoro referendum i tak się odbyło. I tak koszty zostały poniesione? Jezeli w referendum Polacy jasno określiliby swoj stosunek do przyjmowania nielegalnych emigrantów, to dla każdej władzy, byłoby to w jakiś sposób wiążące. Dla mnie to jest akurat ważna kwestia. Patrząc na kraje Europy Zachodniej, juz raczej nie ma wątpliwości jak idea multi- kulti wygląda w rzeczywistości. Nie mam też wątpliwości, że Tusk ugnie się pod presją UE
Czyli historia się powtarza. Referendum dało odpowiedź władzy, która opcja będzie skuteczniejsza by oszukiwać naród. Opcja "pis" odpadła, została opcja "ko". Mało Polaków wybrało świadomy udział w referendum. Czyli ci co byli przy władzy nadal przy niej zostali. Tak czy siak jest nadal równia pochyła
Komentarz
https://www.polskieradio.pl/39/156/artykul/238537,3-x-tak-czyli-wielkie-klamstwo-komunistow
Oczywiście chciałbym pracować do końca życia. W miłej atmosferze. I być w dobrym zdrowiu. I tego oczekuje od polityków, że mi tego zdrowia zbyt dużo nie zabiorą. Bardzo mi się podoba takie podejście do tego jednego pytania w referendum. Dzięki temu mogłem raz odpowiedzieć na tak
Jezeli w referendum Polacy jasno określiliby swoj stosunek do przyjmowania nielegalnych emigrantów, to dla każdej władzy, byłoby to w jakiś sposób wiążące.
Dla mnie to jest akurat ważna kwestia. Patrząc na kraje Europy Zachodniej, juz raczej nie ma wątpliwości jak idea multi- kulti wygląda w rzeczywistości.
Nie mam też wątpliwości, że Tusk ugnie się pod presją UE