Tak, podoba mi się, że będą wykłady i trochę teorii. Jakby nie moja siostra-chrzestna to by córka do takiego wypaśnego ośrodka chyba nie pojechała. Niedaleko nas, w Książu ( tam gdzie krecili "Trędowatą") rok temu tydzień obozu konnego kosztował 1000zl.
Obóz dla szkoły podstawowej jest zawsze na samym początku wakacji, słyszałam, że w tym roku będzie 180 miejsc dla dziewcząt z całej Polski, od rocznika 2006 i starszych
Zdaje się, że obóz dla gimnazjalistek jest w tym samym terminie, co dla szkoły podstawowej - tak było w zeszłym roku i to by się też zgadzało z tym, co pisała Marta. Nastawiajcie się więc na sam początek wakacji, zaraz po zakończeniu roku szkolnego.
@Lila, podziękuj serdecznie Rudej. Powinna w reklamie pracować, he, he. Moje panny na początku lipca to raczej na obozach harcerskich. Ale dam im jutro przeczytać. Czy ewentualnie po 6 klasie to już gimnazjum czy jeszcze podstawówka?
Wiem, że trochę szkoda, że jeszcze nie znamy szczegółów, ale trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ten jeden wielki obóz na początku wakacji to jedna sprawa, ale będą też pewnie mniejsze wyjazdy dla starszych dziewczyn - gimnazjum i liceum. W tym roku wiele dziewczyn angażuje się też w ŚDM.
Czy ktos z Was wyprawiał swoje 7,5 letnie dziecko na kolonie lub obóz i jakie są Wasze refleksje?? Drugie pytanie: czy znacie fajne obozy dla dzieci w wieku 7-12 lat , prowadzone moze przez siostry zakonne albo cos w tym klimacie???
stwierdzilismy z mezem ze fajnie by bylo "pozbyc sie dzieci na tydzien" i wypoczac w koncu sami gdzies . W ramach tych dodatkowych pieniedzy na dziecko
@Quintana polecam kolonie prowadzone przez siostry zakonne w Rabce Zdroju, przy ulicy Słonecznej. Siostry w ciągu roku prowadzą przedszkole, a w wakacje kolonie. Warunki bardzo dobre, małe grupy. Sprawdzone osobiście.
Spróbuję poszukać namiarów na siostry ale to może potrwać, bo ja korzystałam ostatnio 5 lat temu. One się specjalnie nie ogłaszają, to idzie pocztą pantoflową.
Komentarz
http://www.zalecze.pl/
Ceny obozów konnych są niestety takie.
Chyba bym się sama nie zdecydowała tyle płacić, ale chrzestna sponsoruje.
Jakby nie moja siostra-chrzestna to by córka do takiego wypaśnego ośrodka chyba nie pojechała.
Niedaleko nas, w Książu ( tam gdzie krecili "Trędowatą") rok temu tydzień obozu konnego kosztował 1000zl.
Przekażę jak najrychlej wszystkie nowości!
k.
k
słyszałam, że w tym roku będzie 180 miejsc dla dziewcząt z całej Polski, od rocznika 2006 i starszych
Nastawiajcie się więc na sam początek wakacji, zaraz po zakończeniu roku szkolnego.
Powinna w reklamie pracować, he, he.
Moje panny na początku lipca to raczej na obozach harcerskich. Ale dam im jutro przeczytać. Czy ewentualnie po 6 klasie to już gimnazjum czy jeszcze podstawówka?
Ten jeden wielki obóz na początku wakacji to jedna sprawa, ale będą też pewnie mniejsze wyjazdy dla starszych dziewczyn - gimnazjum i liceum.
W tym roku wiele dziewczyn angażuje się też w ŚDM.
Drugie pytanie:
czy znacie fajne obozy dla dzieci w wieku 7-12 lat , prowadzone moze przez siostry zakonne albo cos w tym klimacie???