No własnie w sieci nie potrafię znaleźć! Naiwnie myślałam, że obok filcu i koralików beda sobie w sklepach manufakturowych leżały pęczki słomek i je sobie kupię (nawet przepłacając) i zajmę młodzież robieniem gwiazdek. I doopa. Nie ma!
Rozejrzę sie po okolicznych stodołach....i dopiero potem stracę nadzieję.
Wszystkim robiacym na drutach i szydelku polecam. Cudne wzory, do pobrania za darmo (i mozna sobie ustawic polska wersje jezykowa). Zakochalam sie w tej stronie.
chyba nie, ja dlubie gdzies od tygodnia, wiec na pewno nie zaliczam sie do wprawionych. Wprawe trzeba na czyms nabyc, wiec sobie cwicze i cos sie tam nawet udaje.
Wszystkim robiacym na drutach i szydelku polecam. Cudne wzory, do pobrania za darmo (i mozna sobie ustawic polska wersje jezykowa). Zakochalam sie w tej stronie.
Mam ramkę na obraz Świętej Rodziny i muszę ją przemalować, przerobić. Technika dowolna. Kolorystyka: rama musi być zasadniczo biała z delikatnym złoceniem (takie mam elementy przy schodach, lampach). Biała dlatego, że ściana to burgund, a pod ramką biała komoda stoi.
Bea, schematy masz na mysli? To raczej na szydelko. Na druty to z reguly scieiem jakims tam 120 oczek przez 30 cm Aczkolwiek na tej stronie (czyli garnstudio.com) masz fajne tutoriale video z robienia wzrokow, warkoczy, zakanczania, dobierania itd. Jeszcze pare takich tutoriali (ale raczej dla poczatkujacych, ja sie z tego uczylam nabierac oczka) znam pod tym adresem: http://druciarnia.wordpress.com/
I bardzo polubilam takiego zwyklego bloga na blogspocie, http://www.olajda.blogspot.no/ Dziewczyna ma fajne pomysly, rady praktyczne i mozna znalezc ciekawe odnosniki do konkretow.
I jeszcze jeden blog, jak nabede druty skarpetkowo-ponczosznicze, to chyba z niego zrobie rekawiczki: http://uantoniny.blogspot.de/2012/01/zakardy-selbu-norweski-wzor-zakardowy.html Link bezposrednio do zakarda, bo zastanawiam sie nad przerobieniem go na wykonczenie zazdroski takiej zimowej, ale jak cofniesz do strony glownej, to tez mozna sie pozachwycac.
Chyba powinnam wiecej robic, a mniej wyszukiwac Aczkolwiek powstalo wczoraj i dzisiaj jakies 26 cm sweterka dla corki. Sweterek z bledami, ale wplata sie w niego moj pierwszy warkocz (wczoraj o tej porze kompletnie nie rozumialam jeszcze schematu) i generalnie mloda mowi, ze bedzie nosic. Bardzo dumna jest, ze mama pierwszy sweterek robi wlasnie dla niej
Mam ramkę na obraz Świętej Rodziny i muszę ją przemalować, przerobić. Technika dowolna. Kolorystyka: rama musi być zasadniczo biała z delikatnym złoceniem (takie mam elementy przy schodach, lampach). Biała dlatego, że ściana to burgund, a pod ramką biała komoda stoi.
A musi być ramka? Nad moim łóżkiem wisi ta ikonka bez
Zależy też od tego, jakiej wielkości jest ta ikona- jak jest duża, to ramka niekoniecznie jest potrzebna, jeśli mała- to rzeczywiście może "ginąć" w tak mocnym kolorze ściany
O cholercia, nie sprecyzowałam. Ikona, ikona... ano Ikona Świętej Rodziny, ale to nie decha tylko wydruk na papierze. Dlatego w ramę chce wsadzić. Była w gotowej ramce za szybką, ale realia się zmieniły i ta ramka do burgundu nie pasuje. Mam inną ramkę, drewnianą, taką do przerobienia. Jak bym zrobiła to pięć dych zostanie w kieszeni. :-)
Wpisuję tutaj bo tu zainteresowane osoby zaglądają, chętnie powymieniam się serwetkami do dekupage, mam ich trochę bo kupuję całe paczki a nie na sztuki.
ale najpierw muszę skończyć te drewniane szopki, potem dokończyć bukiet ślubny bo czas goni, potem aniołki filcowe, potem choinkę na sytropianie, potem uszyć prezenty świąteczne
a potem potem potem dopiero zdekupażować może jakieś bombki? albo już pewnie wielkanoc będzie
Komentarz
Córa ma już swoją patronke nad łóżkiem.
Mam ramkę na obraz Świętej Rodziny i muszę ją przemalować, przerobić. Technika dowolna.
Kolorystyka: rama musi być zasadniczo biała z delikatnym złoceniem (takie mam elementy przy schodach, lampach). Biała dlatego, że ściana to burgund, a pod ramką biała komoda stoi.
kolor (mniej więcej) i ikona:
I bardzo polubilam takiego zwyklego bloga na blogspocie, http://www.olajda.blogspot.no/
Dziewczyna ma fajne pomysly, rady praktyczne i mozna znalezc ciekawe odnosniki do konkretow.
I jeszcze jeden blog, jak nabede druty skarpetkowo-ponczosznicze, to chyba z niego zrobie rekawiczki: http://uantoniny.blogspot.de/2012/01/zakardy-selbu-norweski-wzor-zakardowy.html
Link bezposrednio do zakarda, bo zastanawiam sie nad przerobieniem go na wykonczenie zazdroski takiej zimowej, ale jak cofniesz do strony glownej, to tez mozna sie pozachwycac.
Chyba powinnam wiecej robic, a mniej wyszukiwac
Aczkolwiek powstalo wczoraj i dzisiaj jakies 26 cm sweterka dla corki. Sweterek z bledami, ale wplata sie w niego moj pierwszy warkocz (wczoraj o tej porze kompletnie nie rozumialam jeszcze schematu) i generalnie mloda mowi, ze bedzie nosic. Bardzo dumna jest, ze mama pierwszy sweterek robi wlasnie dla niej
fajowe
Ktoś zainteresowany ?
">
ale najpierw muszę skończyć te drewniane szopki, potem dokończyć bukiet ślubny bo czas goni, potem aniołki filcowe, potem choinkę na sytropianie, potem uszyć prezenty świąteczne
a potem potem potem dopiero zdekupażować może jakieś bombki? albo już pewnie wielkanoc będzie
na pewno umiesz, mój piątoklasista dziś zaczął dekupażować na technice