*1 kostka margaryny
*30 dag cukru
*30 dag maki
* 5 jajek
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
*Owoce
Zołtka ucieramy z cukrem. Dodajemy margaryne i ucieramy do bialosci [tak minimum 10 minut]. Nastepnie dodajemy make z proszkiem. Mieszamy.
Ubijamy piane z bialek i dodajemy do ciasta - lekko mieszajac juz lyzka nie mikserem.
Ciasto wylac do blaszki [posmaruj dno margaryna i posyp bulka, jak nie masz bulki to sama margaryna wystarczy, jak nie masz margaryny to olej
]
Na ciasto wykladasz owoce. Jesli sliwki to rozdzielasz na pol, skorka do ciasta...
Komentarz
Jesli masz jakies patyczki [wykalaczki] sprawdz czy jest upieczone.
jak ostygnie mozna je posypac cukrem pudrem - jak to mawiaja moje dzieci SLODKIM SNIEGIEM
Smacznego!
Nawet lekkie skurczyki mnie krzyzowe zlapaly, ale tylko na chwile niestety...
Że co???:shocked::shocked::shocked:
Może od złego rozłożenia ciasta. A może piec grzeje nierówno - w środku mocniej.
Poza tym tortownica zdaje się ma to do siebie, że w środku rośnie mocniej... Biszkopt po upieczenie można odwrócić "do góry nogami" - prosty dół będzie u góry. :bigsmile:
Sylwuni przepis http://wielodzietni.org/comments.php?DiscussionID=4805&page=2
Czy to tylko ja w ciąży tyle jem?:shamed: Wiecznie głodna chodzę....
P.S. pachnie cudownie:bigsmile:
Kto nie ma w domu fanów słodkości niech podniesie rekę!
Nie widzę.:bigsmile::bigsmile::bigsmile:
Mialam kiedy przepis na nutelle z jablek ale dzieci mi smieci porobily i ... nie mam:cool:
Margaryna miekka ?????????????
Czekamy!!!:bigsmile:
Nie, no dobra, spróbuję:bigsmile:Dzięki:bigsmile:
Polecam nutelle z serkiem homo waniliowym do naleśników Palce lizać
I weź tu takim dogódź.:cool:
I jak piszecie o tych tanich owocach, to zaczynam myśleć, że mnie wywiało gdzieś ciut nie w tę s tronę - jabłka po 3,5 śliwki po 5,0 brzoskwinie po 8,0.
Gdzie ja, kurna, mieszkam?!:shocked:
Tak udaje mi się kupić paprykę, buraczki, kabaczki...