Przebijam! Ja mam obkupić do szkoły siedmioro dzieci! Jeszcze nie mam spisu książek dla wszystkich, a te co mam to.....ech, szkoda gadać. Jeszcze na dodatek 2 wesela w wakacje. Córka na zaproszeniu na ślub zaznaczyła, że zamiast kwiatów zbiera przybory szkolne. He, he może coś uzbiera dla rodzeństwa.
AB, u nas też:
język polski " Między nami"- Łuczak, Murdzek
historia "Historia i społeczeństwo", Małkowski (podręcznik + ćwiczenia)
religia "Powołani przez Boga Ojca" tutaj jest podręcznik + karty pracy (nie wiem, czy same karty można dokupić?)
GRA W KOLORY. Świat ucznia. Klasa 3. PAKIET (2011)
PRACA ZBIOROWA
Wydawnictwo: JUKA
Oprawa: pudełko
Wymiary: 320x220x55
Promocja: 178.82 PLN
rabat: 13%
oszczędzasz: 30.18 PLN
Jezeli ktos ma niepotrzebne juz ksiazki do zerowki/pierwszej klasy
- nie musza byc z aktualnie obowiazujacego programu
- ale za to nie z tych glupawych podrecznikow, w ktorych sie tylko naklejki zbiera, tylko zeby dziecko naprawde sie moglo czegos nauczyc
to jestem chetna.
Bo jak rozumiem, podreczniki sa ciagle wymieniane i trzeba przez to wyrzucac dobre jeszcze ksiazki, bo juz sie cos tam nie zgadza. A ja z kolei chce zaczac uczyc corke po polsku rownolegle z zerowka (od sierpnia zaczyna niemiecka zerowke), natomiast, czy podrecznik jest wg programu 2011/12, czy dajmy na to 2009/10, to mi zwisa i powiewa, bo robimy to na uzytek prywatny.
[cite] Bridget:[/cite]A ja bym się chciała poradzić-zna ktoś tania księgarnię internetową,ktoś mówił że Edu.Ale moze macie sprawdzoną i jeszcze tanszą?
W ubiegłym roku kupowałam ztej księgarni. Nie pamiętam, jak było wcześniej, teraz piszą, że kurier kosztuje 15 zł, a powyżej 650 zł gratis. W ubiegłym roku kupowałam na ponad 700 zł, więc tak, czy inaczej kuriera miałam gratis.
Dziękuje ,spojrzę i porównam.Ale więcej mi wyjdą jak 700zl:sad::sad:
Komentarz
Przykre to, ale one chyba na nic się nie zdadzą. Reforma.
Berenika pewnie zna juz ceny?skoro angielski 105zl
taką samą potrzebę na te podręczniki:bigsmile:
tylko polak mam zaklepany:sad:
Aha!mam te informatyke-wydawca helion.
napisz na priv adres,ale jak cos skołuje z tych Twoich to razem wysle:bigsmile:
Historia-dzień dobry historio,
Przyroda dla kl 4,
Informatyka 2000 dla 4-6
Plastyka 4-6
te jednak mam inne,
ja na razie nic nie kupię :shamed:
Aż boję się sprawdzać.
język polski " Między nami"- Łuczak, Murdzek
historia "Historia i społeczeństwo", Małkowski (podręcznik + ćwiczenia)
religia "Powołani przez Boga Ojca" tutaj jest podręcznik + karty pracy (nie wiem, czy same karty można dokupić?)
I jeszcze kl. V, r. 2007, to samo
PRACA ZBIOROWA
Wydawnictwo: JUKA
Oprawa: pudełko
Wymiary: 320x220x55
Promocja: 178.82 PLN
rabat: 13%
oszczędzasz: 30.18 PLN
W gandalfie, a propos cen
j.polski - wydawnictwo MAC E.Baksa,P.Zbróg " Przygoda z czytaniem" - wypisy z literatury ; P.Zbróg "Przygoda z pisaniem" - kształcenie językowe
matematyka - M.Dobrowolska i P.Zarzycki "Matematyka z plusem" podręcznikm ( plus trzy zeszyty ćwiczeń to oczywiście kupię nowe)
plastyka-S.Stopczyk "Plastyka"
Angielski - wydawnictwo Pearson Longman B.Abbs,J.Bygrave,I.Freebairn,D.Sapiejewska,P.Steinbrich "Sky1 " podręcznik (ćwiczenia kupię nowe)
przyroda - wyd.MAC M.Mularczyk,L.Nowak,B.Potocka,J.Semaniak "Człowiek w środowisku przyrodniczym"
historia wyd. Nowa Era B.Siewelczuk- Wyrwa ,W.Surdyk -Fertsch "Dzień dobry historio"
muzyka - "Słuchanie muzyki" - zeszyt muzyczny
technika - H.Józefowicz,E.Kaczmarek "Pieszo i rowerem"
religia wyd. Św.Wojciecha "Jestem chrześcijaninem"
Nie znam jeszcze niemieckiego.
- nie musza byc z aktualnie obowiazujacego programu
- ale za to nie z tych glupawych podrecznikow, w ktorych sie tylko naklejki zbiera, tylko zeby dziecko naprawde sie moglo czegos nauczyc
to jestem chetna.
Bo jak rozumiem, podreczniki sa ciagle wymieniane i trzeba przez to wyrzucac dobre jeszcze ksiazki, bo juz sie cos tam nie zgadza. A ja z kolei chce zaczac uczyc corke po polsku rownolegle z zerowka (od sierpnia zaczyna niemiecka zerowke), natomiast, czy podrecznik jest wg programu 2011/12, czy dajmy na to 2009/10, to mi zwisa i powiewa, bo robimy to na uzytek prywatny.
W zeszłym roku w literackiej.pl