Przepraszam ale co to za odpowiedź miska ziemniaków przeciez miski są różne. Ja bym policzyla po dwa srednie ziemniaki na osobe plus 5 dodatkowych na zapas.
Moeso2 liczę po 100 gram + 0,5 kg zapas. A z surowkami nie pomoge.bo na oko;(
A mi jakoś nie był potrzebny, chociaż oczywiście wygląda ślicznie. lubię proste białe naczynia i takie mam. BTW te z ikei są okropne, rysują się i wyszczerbiają. Ale mam Lubianę pod nosem , bywają fajne okazje
Tam jest dużo białych . Kupuję tylko białe . Najtansze są .I wszystko osobno można kupić.
Nie do wszystkiego podajemy sos i nie zawsze do mięs są ziemniaki, chętnie jemy kaszę, ryż, kluseczki, kopytka itp. W sumie ziemniaki wcale nie najczęściej. Jeśli jest mięso duszone/pieczone w sosie, to podaję sos i mięso razem na półmisku. Ziemniaki na drugim półmisku.
Ja tylko pytałam w czym ziemniaki. Toć wiem ,że nie zawsze muszą być. Chodzi o naczynie. To ,o ktorym @uja pisze.
Surowki w większą ilość mniejszych, a w takie właśnie ziemniaki i kluski. Zresztą do każdego z serwisow zawsze kupowalam dodatkowe misy, miski, półmiski, miseczki i półmiseczki.
@Elunia, to jak pisałam, w Internetach to się chyba glazura nazywa. Ale ja w ogóle nie piekę, więc może mnie tylko fascynować, jak to inni robią... A ślicznie to wygląda .
Elunia sórówki to tak np. Czerwona kapusta ze słoika,rodzynki jabłuszko w kostkę soł pieprz i oliwa. Wszystkie świeże też na oleju balsamico. Albo kapusta świeża plus marchewka sok z cytryny zielonego dużo sól pieprz. Kapusta biała plus kapusta świeza czerwona ok. Pekinka tragicznie zaraz wygląda włoska tez do kitu. Surowka z marchewki jeszcze jako tako . Buraczki najlepiej.Lodowa o.ale mała ilość i tak robię porwię liscie zalewam smietaną jak do mizerii.Pycha. Kompoty schodza na bieżąco dla grup. Dla prywatnych woda z cytryną i miętą.
Komentarz
Przepraszam ale co to za odpowiedź miska ziemniaków przeciez miski są różne. Ja bym policzyla po dwa srednie ziemniaki na osobe plus 5 dodatkowych na zapas.
Moeso2 liczę po 100 gram + 0,5 kg zapas.
A z surowkami nie pomoge.bo na oko;(
To o taką mi chodziło.
Kupuję tylko białe .
Najtansze są .I wszystko osobno można kupić.
W czym je podajecie??
Toć wiem ,że nie zawsze muszą być.
Chodzi o naczynie.
To ,o ktorym @uja pisze.
Śliczne https://allegro.pl/lubiana-lawenda-roma-salaterka-okragla-duza-23-cm-i7153436586.html?utm_source=ceneo&utm_medium=cpc&utm_campaign=feed
Konkret drogie panie konkret!
Ale moim zdaniem ladniej wygladają w mniejszych niz duzych naczyniach.
szarlotka
sernik
i mufinki, bo łatwo się bierze i zjada
Czerwona kapusta ze słoika,rodzynki jabłuszko w kostkę soł pieprz i oliwa.
Wszystkie świeże też na oleju balsamico.
Albo kapusta świeża plus marchewka sok z cytryny zielonego dużo sól pieprz.
Kapusta biała plus kapusta świeza czerwona ok.
Pekinka tragicznie zaraz wygląda włoska tez do kitu.
Surowka z marchewki jeszcze jako tako .
Buraczki najlepiej.Lodowa o.ale mała ilość i tak robię porwię liscie zalewam smietaną jak do mizerii.Pycha.
Kompoty schodza na bieżąco dla grup.
Dla prywatnych woda z cytryną i miętą.
Ta galaretka jest ekstra.I nie waży się po dodaniu z śmiataną.
https://www.kwestiasmaku.com/desery/ciasta/ciasto_kruche_z_porzeczkami_beza/przepis.html