Witaj, nieznajomy!

Wygląda na to, że jesteś tutaj nowy. Jeśli chcesz wziąć udział, należy kliknąć jeden z tych przycisków!

Rzeźnik

edytowano grudnia 2011 w Kuchnia
Muszę opowiedzieć o miejscu, gdzie kupuję mięso i wędliny, bo jestem bardzo zadowolony z mojego rzeźnika. Przed Bożym Narodzeniem nawet go nie widziałem, wszystko mi załatwił przez telefon, dzieci odebrały bez kolejki(U niego zawsze sąkolejki), wątpliwości rozwiewa słowami: będzie pan zadowolony. Gdy o czymś zapomnę, on wie. Takich kupców już prawie nie ma. Żeby szanowali klienta.

Komentarz

  • To gdzie to miejsce ?? :) :)
  • Dziś kupiłem 2kg pięknie uwędzonej szynki z tłuszczykiem, taki kawał z zewnętrznej strony, po 8 zł - to cena ochłapów, czyli dupek. Zakwalifikował to tam bo " mu się odłupało". Na komunię Jurka zamówiłem schab z kością, dostałem pokrojone kotlety z malutką kostką przy każdym, po cenie schabu z kością. Gdy chcę zrobić zrazy(dla ślązaków rolady), otrzymuję pięknie równo pokrojoną cienko wołowinę.Itd.itd.
    Awy macie swoje ulubione miejsca do zaopatrywania się poza hipciami i innymi dyskontami?
  • Nie mam. Dlatego o to miejsce pytam....
  • [cite] Jagna:[/cite]To gdzie to miejsce ?? :) :)
    Bazarek przy Nehru
  • Do Andrzeja przyjeżdzają z innych dzielnic, zresztą ja też tam już nie mieszkam.
  • Dzięki....Daleko ode mnie.... A i budek na bazarku pewnie sporo z mięsem .... :(
    Może się jednak wybiorę poszukać przed urodzinami Męża... Po wołowinę :)
  • 3, ale u Andrzeja największa kolejka, no i otwiera dopiero we wtorek po południu lub w środę.
  • Oj, Mańku, dziękuję za informację :) :)
    Maniek, mam jeszcze pytanie, wiesz może gdzie kupić baraninę? Znasz jakieś niezbyt drogie miejsce?
  • Baraninę to nie wiem, ale jagnięcina regularnie jest w Auchan. Sprzedają m.in. całe udźce.
  • @Mańku w hipciach i dyskontach bywa naprawdę rzadko.
    Mam takie swoje sklepy ze sprzedawcami odkładajcymi towar, co by mąż po pracy odebrał. I mięso tak kupuję i warzywa oraz owoce.

    A i jeszcze mam wspaniały targ. I tam też dużo znajomków. Z braku działki dreptam w lato, kupuję hurtowe ilości i upust robią.
  • Mam takie miejsce. Maniek wie, bośmy tam kupowali kurczaki z rusztu i kurze żołądki.:wink:
    Nie traktują mnie tam tak po królewsku, jak Mańka na bazarku, ale każde mięso tam kupione ma smak, i jest świeże. No i wybór mają bez porównania większy, niż w sieciówkach.

    Tylko na pytanie o łeb świński pani zrobiła wielkie oczy. :cool:
  • Cart&Pud

    Jakbyś napisała 2 tyg temu albo chociażby 2 dni temu, to byś miała łeb świński dowieziony
    dwie świnki nam się trafiły takie, z gospodarstwa, tuczone przez gospodarza jak to na wsi na użytek własny bez "wspomagaczy"
  • Ja też niedawno kupowałam ćwiartkę świnki i poprosiłam bez łba. A co robisz z łba? Salceson czy na jakiś protest Ci był potrzebny?
  • a ten rzeźnik wie ze jesteś kucharzem

    ale ze sa kolejki czyli dobre wyroby robi
  • [cite] IrenaB:[/cite]Ja też niedawno kupowałam ćwiartkę świnki i poprosiłam bez łba. A co robisz z łba? Salceson czy na jakiś protest Ci był potrzebny?
    Robię pasztet.:bigsmile:
    A ci, którym chciałabym łeb świński podłożyć jako ostrzeżenie, takich subtelności nie zrozumieją.:cool:
  • Hipolitku, Bóg Ci zapłać! Jak to czasem człowiek z niewiedzy swej cierpi...
    Następnym razem, jak mnie najdzie na robienie pasztetu ogłoszę się na forum i może coś z tego będzie.:bigsmile:
  • a ostatnio rzeźnik zaproponował ze zrobi jajecznice z mózgu świni
    ale odmówiłem
  • Chyba raczej mózgownicę.

    MSPANC.
  • Lubię jajecznicę z móżdżkiem :wink:
    Ale nie robię sama, bo za dużo babrania z móżdżkiem :wink:

    A moi panowie lubią łeb świński zapiekany w kapuście, nie wygląda to apetycznie na stole ale zawsze podjadam świńskie policzki, pyszne są .
  • Nie mamy swojego rzeźnika!:cry:

    Maniek? Możesz się podzielić swoim?:wink:
  • [cite] krzysztof12:[/cite]a ten rzeźnik wie ze jesteś kucharzem

    ale ze sa kolejki czyli dobre wyroby robi
    Andrzej nie robi wyrobów, rozbiera tylko mięso, miele, ale sprzedaje wyroby sprawdzone.
  • [cite] hipolit:[/cite]Lubię jajecznicę z móżdżkiem :wink:
    Ale nie robię sama, bo za dużo babrania z móżdżkiem :wink:

    A moi panowie lubią łeb świński zapiekany w kapuście, nie wygląda to apetycznie na stole ale zawsze podjadam świńskie policzki, pyszne są .

    :shocked:
  • Mam pana, który mi do domu przywozi warzywa (marchew, pietruszkę, cebulę, buraczki i oczywiście ziemniaki) niemal przez cały rok. Wystarczy tylko sms ile potrzebuję i kiedy.

    A u znajomej mam świeże mleko, ser, śmietanę, na wiosnę nowalijki z ich szklarni.
    Oczywiście jakość i ceny konkurencyjne u obojga :bigsmile:
  • Nasz rzeźnik zapomniał dziś włożyć do żeberek kości, samo mięso dał:bigsmile:
  • Fajnego macie rzeźnika :bigsmile:
Aby napisać komentarz, musisz się zalogować lub zarejestrować.