Prośba do wszystkich myjących, piorących, kremujących się inaczej Piszcie tu proszę, np tak - piorę w płatkach (co i jak) Zmywam w occie (co i jak) i szampon z ogórków, a na lico tylko płatki róż
B-)
Ja, żeby nie było, to nic z tych rzeczy i dlatego się nie dzielę...i zawsze mnie ciarki brały na oszalałych ekologów, więc nie mieszajmy ich w to, ale trochę bym się przestawiła z tych domestosów, psikaczy i innych śmierdzieli i kasy wyciągaczy...
Komentarz
Octem wszystko. co zakamienione można doczyścić. Jak nie rusza od samego przetarcia, to okładam na czas jakiś szmatką namoczoną w occie i po jakimś czasie (np. godzina) zmywa się bez trudu.
A soda wszelką przypaleniznę rozpuszcza. Wystarczy wodę z sodą w tym przypalonym wygotować. Nawet zapuszczony piekarnik doczyści. Trzeba tylko na dużej blasze sody nasypać, wodą zalać i wstawić, żeby się w piekarniku przez jakiś czas pogotowało. Potem zmyć rozpuszczony brud z wnętrza piekarnika.
:-S
A wcześniej tą gumową pompką, przetykaczką, czy jak ją tam zwał, pompuję trochę w odpływie, żeby woda odpłynęła. Wtedy uzyskujemy większe stężenie octu w occie i rozpuszcza kamień kiblowy jeszcze skuteczniej.
ja używam orzechy piorące od 2 lat.
Są bardzo eko i nie uczulają skóry dzieci. Kupić można na allegro z woreczkami.
1kg starcza na rok prania a kosztuje ok.35 złotych.
Wrzuca się 7 orzeszków do woreczka i do bębna. Jeden worek można użyć 3 razy.
Oczywiście plam z marchwi czy błota nie dopierze, ale na to i proszek nie da rady.
A pierzemy się w tym całą rodziną i wszystkie ciuszki:-)
Ja jestem zachwycona!
http://allegro.pl/orzechy-piorace-do-prania-indyjskie-1-kg-4-wor-i2124293396.html
to mój eko-sprzedawca. Orzechy mają szersze zastosowanie. Ja głównie bazuję na praniu.
Drodzy, z racji podejrzenia alergii na proszki (nawet te dla młodzieży) piorę nawet w pralce koszulki, które dotykają ramion płatkami mydlanymi. Jakieś ze 2, 3 łyżki płatków mydlanych rozpuszczam w kubku z gorącą wodą i wlewam do pralki.
Koszulki są czyste i nie śmierdzą proszkiem. Nie drażnią.
A i jak pralka się naprawi
Wpadnę do Ciebie za jakiś czas zatem
http://ecoshop.com.pl/index.php?p582,zestaw-orzechy-piorace-1-kg-soda-oczyszczona-1-kg
TO DZIAŁA !!!!
ps. jedyny minus to dusząc smród
8-X
Mój syn ma straszliwą pokarmową na orzechy i AZS - czy ktoś prał w nich ubrania alergika orzechowego?