Córka uzywała tornister Herlitza. Nosiła go przez 3 lata i nadal mozna go uzywać, gdyby się córce designe nie znudził . Poza tym mamy umowę z dziećmi, że kupujemy porządny plecak/tornister, ale z załżeniem, że będzie na 3 lata. Umowa z córką tego roku wygasła, więc szukamy teraz porządnego plecaka, a tornister tej firmy mogę z czystym sumieniem polecić
Najstarszy ma jakiegoś nonejma z ok 30 zł kupionego w supermarkecie - 5 lat już nosi (os zerówki) i jeszcze ponosi. Fakt, że ostatni rok rzadko używał, bo głównie w domu się uczy. Średniak ma plecak ze sklepu z owadem za 16 zł - trzy lata już mu służy i jest OK, choć wygląda, że już to są jego ostatnie miesiące. Najmłodszy ma jakiś plecaczek, co go mąż dostał jako gadżet od jakiejś firmy i też jest OK. Żaden z tych plecaków solidny szczególnie nie jest, więc nie polecam ale cenowo to mnie one satysfakcjonowały.
moja Marianna od 2 do 6 klasy używała 2 plecaków Topgal
dobrze się piorą, mają dobrze wyprofilowane plecy i porządnie regulowane szelki raz zepsuł się suwak - ale to pod koniec 3. roku ekstremalnego użytkowania
a ja chciałam taki za 40 zł kupić dla mojej chudziny, mały jakiś najlepie, widziałam takie w reserved, ale nie mieścił się do nich format A4 a książki do pierwszej klasy to chyba A4 są? wie ktoś? to ma być Wesoła szkoła i przyjaciele
Dziewczynki nosiły herlitz - duże, wygodne, a przy tym lekkie, ale "wyrosły" z motywu na tornistrach, teraz mają plecaki paso, chłopcy mają tornistry paso. Wojtkowy przetrwał dwa lata zerówki i dalej będzie służył do pierwszej klasy, Maćkowi kupiliśmy taki sam, tylko w innym kolorze. I plecaki i tornistry paso są w porządku. Mają sklep online i outlet na allegro.
Zgodzę się z przedmówcami - dla małych Herlitz, teraz też po dwóch latach design się znudził, więc kupimy kolejny, inny, ale tej samej firmy, a ten będzie dla bliźniaka :-) Nie do zdarcia, ładne i lekkie. Starszy nosi plecak Jansport, dostał trzy lata temu, ale plecak ma 30 lat gwarancji, więc zamierza go nosić jeszcze na strudiach :-) Teraz jesteśmy na wakacjach i też się świetnie sprawdza na wałówkę i zakupy!
Mój w tesco miał kupiony z bohaterem bajkowym i ten rok te ponosi. Czyli w sumie dwa. Od pierwszej lkasy do trzeciej miał z jakiegfoś banku reklamówkę i nosił z uśmiechem i z własnej woli, z piratami plecak oddał tacie.
ten JanSport z 30 letnią gwarancją mnie zaciekawił.
Trochę ceny wysokie, no ale jak taka gwarancja to nie może kosztować 30zł, choć mają w swojej ofercie tez przecenione egzemplarze , trzeba by tylko wczytać się czy te przecenione też obejmuje ta gwarancja.
Młody 3 lata przechodził z plecakiem z Auchan.
Taki z Czesiem z "Władcy Móch"- czy jak to tam , potrzebowaliśmy na szybko, więc padło na taki bo czarny, płaciliśmy coś ok 80-90 zł nie pamietam już, wiem, że te same w sklepie typu "świat zabawek Brio" były już w okolicy 130 zł. Jak na marketowy okazał się bardzo dobry.
Ale kupiliśmy też kiedyś - na szybko- bo mój syn o takich sprawach jak zepsuty plecach mówi " za pięć dwunasta" plecak na trening za.....4,90 zł z myślą , ze do końca tygodnia prześmiga z nim na treningi a w sobotę połazimy za czymś "normalnym"
Plecak za 4,90 zł był noszony na treningi przez prawie 2 lata i dziś nawet nie wygląda bardzo źle mimo że swoje przeszedł i był prany w automacie raz na tydzień.
mam do oddania tornister hama step by step wraz z piórnikiem używany ale te tornistry są nie do zdarcia. taki model jak ten http://allegro.pl/tornister-hama-step-by-step-i2586241257.html ale z delfinem. kolory granatowo - niebieskie dla chłopca. odbiór osobisty konstancin, warszawa, ewentualnie radom
Nasi nosili herlitz i niestety, suwaki za słabe. :-(
A. miał taki i to w ogóle było kijowe rozwiązanie, bo suwak trzeba było bardzoo równo ciągnąć, bo taki rodzaj klapy był. Nosił trzy lata, ale powiem że A. był dzielny, bo ten tornister wkurzający....
Komentarz
Może by chcieli wprowadzić zniżki dla wielodzietnych?
k.
dobrze się piorą, mają dobrze wyprofilowane plecy i porządnie regulowane szelki
raz zepsuł się suwak - ale to pod koniec 3. roku ekstremalnego użytkowania
łaaa te ceny mnie dobiły
a ja chciałam taki za 40 zł kupić dla mojej chudziny, mały jakiś najlepie, widziałam takie w reserved, ale nie mieścił się do nich format A4 a książki do pierwszej klasy to chyba A4 są? wie ktoś? to ma być Wesoła szkoła i przyjaciele
taki model jak ten http://allegro.pl/tornister-hama-step-by-step-i2586241257.html ale z delfinem. kolory granatowo - niebieskie dla chłopca. odbiór osobisty konstancin, warszawa, ewentualnie radom
ktoś może coś polecić?
taki mi sie marzy...dla mnie:)
https://www.cambridgesatchel.com/buy/the-backpack/
Używany. W stanie dobrym. Tylko tych odblasków na kieszeni już nie ma.
ja miałam taki skórzany. trzydziesci lat temu. I bardzo go nie lubiłam bo inni mieli bardziej kolorowe.
A. miał taki i to w ogóle było kijowe rozwiązanie, bo suwak trzeba było bardzoo równo ciągnąć, bo taki rodzaj klapy był. Nosił trzy lata, ale powiem że A. był dzielny, bo ten tornister wkurzający....
O taki (model Soft Sac):
Na pewno zmienię firmę w tym roku.