@madzikg za lacidofil zapłaciłam ostatnio 30 zł za 20 kapsułek w aptece niedaleko. N8ewiem gdzie jest po 12 zł. jest tak samo drogi jak sanprobi. nas jest 10 osób do brania probiotykow, kupa kasy idzie. szukam czegoś taniego i sprawdzonego
W badaniu ogólnym moczu pojedyncze bakterie i bardzo liczne pasma śluzu wpw, przy innych parametrach w normie (brak leukocytów) wskazują na infekcję czy nie?
No lekarz się w ogóle zdziwił, jak mąż powiedział, że mała do tej pory nigdy nie brała antybiotyku, jakby to był jakiś rzadki okaz..
Haha ja mam 11 latka co też nigdy w domu nie brał a tylko raz po wycięciu migdałów mu dali bez powodu bo tak rutynowo dają, no wkurzyłam się wtedt.... Reszta dzieci chyba tylko raz brała.
Ja daję zwykle czopki z paracetamolem, kiedy już wysoka gorączka, zwykle nawet te mniejsze doskonale zbijają gorączkę, to znaczy takie dla młodszego dziecka. Zamiennie ibupfrofen, wszystko jak najrzadziej.
W badaniu ogólnym moczu pojedyncze bakterie i bardzo liczne pasma śluzu wpw, przy innych parametrach w normie (brak leukocytów) wskazują na infekcję czy nie?
Przy zapaleniu ucha nie powinno sie ucha rozgrzewac ani olejku kamforowego wkrapiac. Jesli jest stan zapalny w uchu to powinien to obejrzec lekarz. Zapalenie ucha bardzo boli, jak Cie tak bardzo nie boli ucho to moze to nie byc zapalenie.
Jak mnie łupie głowa przy ruchu i mam wrażenie zatkanego ucha to zaczyna się zapalenie ucha i coś wkrapiać? Lekarz dopiero w poniedziałek.albo pomoc świąteczna. A może zatoki? Nie mam gorączki, kataru, kaszlu.
Zapytala czy coś wkrapiać a wkrapia się do środka. Moze byc tak, ze bol glowy promieniuje do ucha. Wedlug mnie powinien to obejrzec laryngolog, z uchem nie ma zartow.
Okey okey Ja pisze z punktu widzenia matki i bolu ucha u dziecka( przerabialismy stany zapalne u dwojki dzieci). U doroslego to tak jak wyzej napisalam - moze zwyczajnie bol promieniowac i jak juz kilka dni glowa napiernicza to wszystko co na tej glowie tez zaczyna bolec.
Jesli nie ma w uchu infekcji( stan zapalny czy cialo obce) a jest uczucie przytkania to byc moze jest ono spowodowane nagromadzeniem sie woskowiny. Do rozpuszczania korkow woskowinowych moze byc Akustone lub A-cerumen.
Komentarz
Dziwny lekarz...
Reszta dzieci chyba tylko raz brała.
Rzeczywiscie kiepsko.
Moze byc tak, ze bol glowy promieniuje do ucha. Wedlug mnie powinien to obejrzec laryngolog, z uchem nie ma zartow.
To pierwszy raz, kiedy nam dziecko gorączuje bardzo wysoko..
Przed chwilą miał 40stopni...
Kaszle od dwóch dni, poza tym normalnie je, pije i bawi się
Próbować zbijać czy gdzieś z nim podjechać?