Jeśli jest, to mam doń pytanie.
Jakie jest niebezpieczeństwo wdania
się infekcji/zakażenia w sytuacji, gdy kilka dni po chirurgicznym
zabiegu usunięcia "ziarniaka"/tzw. żywego mięsa z palca, idzie się
pracować przy budowie?
Jako wskazówkę powiem, iż lekarz zabronił moczenia owego palca w wodzie i
stwierdził, że w razie mycia należy na rękę z owym palcem nałożyć
rękawiczkę.
Komentarz
Zaczerwienienie zelżyło po podaniu calcium...
Może to być alergia???
@Kasik - jeśli podejrzewasz alergię (dość dziwny objaw ale alergia jest chorobą osobliwą), to odradzam rumianek, bo często uczula. Skoro leczysz rzecz konwencjonalnie u lekarza, to najlepiej byłoby pokazać efekty leczenia lekarzowi, który to prowadzi. Niech zdecyduje, co z tym dalej robić.
@jukaa - jak i tak nie chcesz do lekarza, to możesz sobie okładać altacetem. Teraz jest taki wygodny w żelu.
+ jeszcze
17-hydroksykortykosteroidy w DZM 8,7 mg/24h (norma 2,0-7,0)
to mojego 15-latka
Agnieszko,a dlaczego badanie było zlecane? mogę wiedzieć coś więcej na priva ewentualnie?
Nie jestem w stanie teraz nic powiedzieć,bo nie mam do poniedziałku jak sprawdzić norm hormonów dla 15-latka.
Co może oznaczać, że od paru dni córka skarży się na ból palca u nogi? Nie może go zgiąć, mocno nie można dotykać... Narzekała wcześniej, dawałam paracetamol, ale dziś jęczy bardziej...
Do lekarza nie szłam, bo paracetamol sama mogę podać, ale teraz mi przyszło do głowy czy może być złamany? Ale ona chodzi normalnie, biega, tylko często się jej przypomina, że boli.
A zapytam jeszcze, czy but nie uwiera? Może to od tego...
Macie ibuprofen lub naproxen? Paracetamol nie działa przeciwzapalnie. Nawet przy poinfekcyjnych zap. stawów stosuje się tylko przeciwzapalne+obciążenie.
pozdrawiamy w każdym razie!
PS
ja wszystkich posłałam na dół domu i tu czuwam przy moim małym - oczywiście pogorszyło mu się w Święta - przeziębiony był, już było lepiej, a teraz widzę, że znowu słabszy. W Święta zawsze ktoreś musi zachorować
Zobaczymy.
Edit. zjadło mi kawałek cytatu.