podłaczę się: mam ok kilograma twarogu, kasze jęczmienną i gryczaną, pomidory, ogórki, sałatę, jajka, ziemniaki, włoszczyznę nie mam za grosz natchnienia ani możliwości wyjścia z domu po jakieś zakupy drogie koleżanki: help!
Ja bym to wszystko machła na patelnię - ogórki wychodzą ponoć mniamuśne takie z patelni, ale jeszcze nie próbowałam ich tak robić - ze smakoterapii zachwalam. ja bym to wszystko siup na patelnię, łącznie z ziemniakami w kostkę, do tego kasza jakaś i włala obiad gotowy.
Twaróg - ludzie co Wy z tym twarogiem? co paczę to ktoś ma kg twarogu....ja bym ruskie zrobiła, ze serem na słodko a kysz!
Ja dzisiaj w ramach wstrętu do mięsa któryś dzień z kolei, robię naleśniki, z farszem z czerwonej soczewicy, do tego cebulka podduszona z porem - ten por to już długo czekał na swoją kolej w lodówce, do tego farszu pakuję jeszcze liście z rzodkiewki - mam ich od groma zamrożonych, bo gdzie mogę to tę rzodkiewkę pcham, przeważnie do swojej paszczy bo uwielbiam na surowo - zupy z liści rzodkiewki jeszcze nie poczyniłam, kalarepę mam w lodówce, ale coś czuję że te liście to wszędzie będę wciskać.
Bardzo proszę, ale ja tego bloga nie znam. Prawdę powiedziawszy z lenistwa zamiast podać Tobie przepis wpisałem w google pyry z gzikiem i to był pierwszy link, który wyskoczył. Także moja zasługa żadna, ale cieszę się że przepis się Tobie przyda.
Komentarz
Ale daj mi szansę. Jeszcze dwa miejsca.
mam ok kilograma twarogu, kasze jęczmienną i gryczaną, pomidory, ogórki, sałatę, jajka, ziemniaki, włoszczyznę
nie mam za grosz natchnienia ani możliwości wyjścia z domu po jakieś zakupy
drogie koleżanki: help!
a zupa ziemniaczana
(tylko nie wiem czy rozsdądne jest włączanie piekarnika w taki upał)
http://puszka.pl/przepis/6422-zapiekanka_z_kaszy_gryczanej_i_twarogu.html
http://wielodzietni.org/discussion/15575/ciecierzyca-cieciorka/p1
:P
wpadłam na pewien pomysł, a zapiekankę i kotleciki zrobię może jutro
Ja bym to wszystko machła na patelnię - ogórki wychodzą ponoć mniamuśne takie z patelni, ale jeszcze nie próbowałam ich tak robić - ze smakoterapii zachwalam.
ja bym to wszystko siup na patelnię, łącznie z ziemniakami w kostkę, do tego kasza jakaś i włala obiad gotowy.
Twaróg - ludzie co Wy z tym twarogiem? co paczę to ktoś ma kg twarogu....ja bym ruskie zrobiła, ze serem na słodko a kysz!
Ja dzisiaj w ramach wstrętu do mięsa któryś dzień z kolei, robię naleśniki, z farszem z czerwonej soczewicy, do tego cebulka podduszona z porem - ten por to już długo czekał na swoją kolej w lodówce, do tego farszu pakuję jeszcze liście z rzodkiewki - mam ich od groma zamrożonych, bo gdzie mogę to tę rzodkiewkę pcham, przeważnie do swojej paszczy bo uwielbiam na surowo - zupy z liści rzodkiewki jeszcze nie poczyniłam, kalarepę mam w lodówce, ale coś czuję że te liście to wszędzie będę wciskać.
:-?
Mam 1 kg twarogu, kasze jakieś, młode ziemniaki, marchewkę, paprykę.
Liczę na inspirację!
Ps. pierogi odpadają, bo nie wyrobię się dziś czasowo.
@Jacol - przepis ?
Dziś u nas będzie po poznańsku
i dzięki za adres bloga - uwielbiam blogi kulinarne, tego nie znałam, a wydaje się być b.fajny.
Szczególnie zdjęcia mnie urzekły.
Bardzo proszę, ale ja tego bloga nie znam. Prawdę powiedziawszy z lenistwa zamiast podać Tobie przepis wpisałem w google pyry z gzikiem i to był pierwszy link, który wyskoczył. Także moja zasługa żadna, ale cieszę się że przepis się Tobie przyda.
I jeszcze jaki mały wysiłek
Do pierogów z jagodami co dodajecie??
Tzn jagody mieszamy z cukrem/cukrem pudrem/mąką??? Jakie są Wasze sposoby?
dajemy same borówki
ugotowane polewamy śmietaną z cukrem
)
oczyścić, zesmażyć na masełku z cebulką. Potem dodaj jajka - to najprostszy sposób na kurki.
Mniam